Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

Rozkłady jazdy

<< < (4/22) > >>

Daniel:
Rozkład, od godz. 18 zaczyna się tak naprawde dobry ruch. Wcześniejsze pociągi mam tylko po to, żeby coś SEPE wykazywało ;). Podany rozkład jest realistyczny dla stacji Wrocław Psie Pole. Stacja wybrana zupełnie przypadkowo, plan ani urządzenia nie są takie jak na ww. posterunku.

piotpal:
Zmieniony rozkład jazdy dla stacji Testowo Wschód (piotpal: wersja 27.12.2010).
W poniedziałek i wtorek od godz. 8:00 do godz. 15:00 z powodu robót wyłączona zostaje trakcja elektryczna na odcinku Testowo Wschód - Testowo Fabryczne. Wobec tego wprowadza się następujące zmiany w rozkładzie jazdy:
- pociągi ekspresowe i pospieszne jadące z i do Testowa Fabrycznego zmieniają trakcję na spalinową na odcinku Testowo Wschód - Testowo Fabryczne - Testowo Wschód
- pociągi osobowe relacji Ślemień - Wilamowice kończą bieg na stacji Testowo Wschód
- pociągi osobowe relacji Wilamowice - Ślemień rozpoczynają bieg na stacji Testowo Wschód
- na odcinku Testowo Wschód - Wilamowice kursują pociągi osobowe z trakcją spalinową, skomunikowane z pociągami do i z Ślemienia
- pociągi towarowe stałe jadące z i do Testowa Fabrycznego zmieniają trakcję na spalinową na odcinku Testowo Wschód - Testowo Fabryczne - Testowo Wschód
- pociągi towarowe dodatkowe są odwołane w czasie robót.
Więcej informacji w pliku objaśnienia. Jest to wersja testowa, więc proszę o podanie zauważonych pomyłek, sugestii oraz opinii.
Pliki zaktualizowane.

KRZAQ:
Mała uwaga. Na tak krótkich odcinkach nie widzę potrzeby nadawania tak długich numerów dla loków. Nie wiem jak w innych rejonach ale u mnie jeżdżą luzaki np Tarnowskie Góry Szopa - Częstochowa Towarowa w planie 00250, 00252 i odwrotnie nieparzyste. W sytuacjach awaryjnych np zerwanie pociągu jadąc lokiem z zerwanego do tylnej stacji celem ściągnięcia np. drugiej części daje się plan bez zgody i polecenia IDDE Lok1, Lok2.

piotpal:
Też tak sądzę, po prostu wprowadzając zmiany w podstawowym rozkładzie, nie chciałem, aby przypadkowo numeracja powtórzyła się z innymi pociągami. A co powiesz na numery: 01, 02 ze Ślemienia, 90, 91 z Testowa Fabr. itd.?

Zacha:
Jeśli wysyłasz pociąg roboczy (Rob), lokomotywę (Lok), drezynę (G) lub sieciowego (S) w odstępie jednego posterunku, nadaje się numery 01,02 itd., natomiast jeśli relacja takiego pojazdu przebiega przez więcej niż jeden posterunek nadaje się im numery 11, 12 itd.
Co do numerów luzaków jadących z szopy, u mnie spotyka się zawsze numery sześciocyfrowe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej