Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

Rozkłady jazdy

<< < (15/22) > >>

jageer:
Kilka osób zapowiadało z nadejściem nowej wersji swoje rozkłady, gdzie w takim razie one są  ;)

mirekbrnosim:
Ja robię rozkład jazdy wspólny na TW i TF ale aby wszystko dobrze działało trzeba rozkład przetestować, a jest to aktualnie nie możliwe bo Tęcza ciągle nie wie po jakim torze. No to stójka z rozkładem. A na dwóch kompach to całkiem przyzwoicie działa. Na początku synchronizuję czas na obu kompach i potem już można działać. Na jednym ciężko bo nie słychać centralki. Na razie testuje nową wersję TW. Jak na razie jest wszystko dobrze.

piotpal:
Przygotowuję się do zrobienia nowego rozkładu jazdy dla TW. Mam zapytanie, czy obecnie jest możliwość ustawienia składów na torach, chociażby dla dwóch pór dnia, np. godz. 6 i 18?
Ps. Ciekawe, czy ktoś jeszcze operuje na moim pierwszym rozkładzie dla TW?

MK:

--- Cytat: piotpal w 16 Czerwiec 2011, 16:05:36 ---
Ps. Ciekawe, czy ktoś jeszcze operuje na moim pierwszym rozkładzie dla TW?

--- Koniec cytatu ---
Ja wczytałem ten rozkład (z wyłaczeniem sieci i zmianami trakcji) do ostatniej wersji symulatora Testowo Wschód i próbuje się bawić. Nie jest to proste, bo nie mam wprawy, a tu trzeba mieć wcześniej przemyslane postepowanie co jak zrobić, żebu zdążyć, zwłaszcza jak sie pojawią usterki zwrotnic. Ogólnie mówiąc ta wersja rozkładu jest bardzo cennym dodatkiem, który urozmaica symulator.
Czekam niecierpliwie na nową wersję Testowa Fabrycznego, w której będzie wszystko działać (np. manewry po prawej głowicy).

Paweł:

--- Cytat: piotpal w 16 Czerwiec 2011, 16:05:36 ---Mam zapytanie, czy obecnie jest możliwość ustawienia składów na torach, chociażby dla dwóch pór dnia, np. godz. 6 i 18?
--- Koniec cytatu ---

Start od wybranej godziny w symulatorze uwzględniający obecność pociągów na torach stacyjnych/szlakowych zrobiony jest po prostu jako odczyt przygotowanego wcześniej pliku stanu symulacji. Jeżeli chcesz mieć coś takiego, to po prostu zapisz stan o wybranych godzinach (nie będzie to jednak dostępne w programie z menu jako "start od ...", bo to się ustawia na poziomie źródeł - tylko jako normalny plik .sav ładowany ręcznie).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej