Forum Główne > Testowo
Testowo 2020.11.22 - problemy
Paweł:
Par. 22 ust. 6 i 7 stwierdzają, że potwierdzeniem przyjazdu może być blokada liniowa lub telefoniczne zgłoszenie przyjazdu. Par. 26 opisuje sposób telefonicznego zgłoszenia przyjazdu - wg ust. 1 "Przyjazd (przejazd) pociągu dyżurny ruchu posterunku następczego potwierdza dyżurnemu ruchu najbliższego tylnego posterunku następczego, ..." - co nie znaczy, że potwierdza zawsze, a tylko wtedy, gdy jest to wymagane (gdy blokada liniowa nie może być wykorzystana do potwierdzenia przyjazdu). Dalsze zapisy o szlaku z ruchem jednotorowym dwukierunkowym, podzielonym na odstępy, stanowią uszczegółowienie sposobu potwierdzenia przyjazdu, ale nie oznaczają, że telefoniczne potwierdzenie przyjazdu jest wymagane w każdym przypadku prowadzenia takiego ruchu.
ganc:
Przyjąłem do wiadomości. Symulując dalej różne scenariusze zauważyłem, że jednak AI używa telefonogramu "Pociąg nr przyjechał o godz.". Dzieje się tak, gdy przy ruchu jednotorowym dwukierunkowym przy działającej blokadzie, sąsiedni posterunek żąda pozwolenia na wyprawienie pociągu, ja go wstrzymuje i wyprawiam swój do niego i ten wyprawiony prze zemnie pociąg przybywa do posterunku, który wcześniej żądał pozwolenia. Dzieje się tak nie tylko na SBL-ce ale też na półsamoczynnych. Dlaczego w takich sytuacjach posterunek po prostu nie żąda ponownie pozwolenia na pociąg, który chciał wyprawić wcześniej?
Paweł:
Zgłoszenie przyjazdu i ponowne pytanie o pozwolenie to oddzielny przypadek. Nie widzę przepisu, z którego by to wynikało - jeżeli dobrze pamiętam, zostało to wprowadzone w symulatorze dla uniknięcia zbędnego czekania na nadanie przez użytkownika telefonogramu "Teraz dla pociągu ... droga jest wolna" - zamiast tego sąsiednia stacja informuje że szlak już się zwolnił, używając telefonogramu przyjazdu, i przypomina o oczekującym pociągu ponownie pytając o pozwolenie.
ganc:
Kolejna rzecz, która mnie nurtuje. Mianowicie w opisie czynności przy przyjmowaniu i wyprawianiu pociągów dla Testowa a także w Dokumentacji do symulatora wspomniana jest tylko jedna metoda powiadamiana posterunków dróżników przejazdowych poprzez odpowiedni sygnał dzwonkowy i nadanie telegramu o odjeździe a widzę, że Ir-1 na dwu i wielotorówkach przy ruchu jednokierunkowym dopuszcza zawiadomienie samym dzwonkiem jeżeli wypuszczamy pociąg ujęty w wyciągu do WRJ nie później niż 60 min od ostatniego pociągu. Czyli na Testowie nie popełniam błędu sygnalizując samym dzwonkiem Posterunkowi 17 wyjazd pociągów do Ślemienia, gdy kursują one częściej niż 60 min?
Paweł:
O ile mi wiadomo, obecnie na odcinkach dwu- i wielotorowych na ogół stosuje się powiadamianie telefonogramem. Sygnalizacja samymi dzwonkami w symulatorze również działa.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej