Forum Główne > Inne

Pulpit Stacji Wrocław Sołtysowice

<< < (3/5) > >>

Wannabe:
Pulpit w Sołtysowicach wygląda zupełnie inaczej, ale nie posiadam żadnych zdjęć - z dość oczywistych przyczyn. Z tego co kojarzę (mogę się delikatnie pomylić), to na torach 7-15 nie prowadzi się ruchu. Co ciekawe, na szlaku do Różanki możemy spotkać pociągi ponadnormatywne oraz towarowe, obsługujące bocznicę BSH. Wjazd odbywa się na przebieg pociągowy od semafora S lub pomija się go i prowadzi manewry od Tm15. Tarcza ostrzegawcza od tego semafora jest wygaszona i bardziej przypomina drzewo, niż urządzenie srk. Na tym szlaku znajduje się rozjazd ogałęziający, który jest uzależniony od wykolejnicy - w czasie wjazdu na stację, ustawiacz pobiera od dyżurnego ruchu rozkaz pisemny "O" oraz klucz. Z tego co widziałem, chociaż specjalista od automatyki ze mnie żaden, wydanie tego klucza blokuje dyżurnemu możliwość wyprawienia drugiego pociągu na ten szlak - proszę mnie poprawić, jeśli się mylę. Za Tm9 zabrakło mi tarczy w drugą stronę. Ruchliwy przejazd kolejowo-drogowy nie jest uzależniony w przebiegach - kolejne kuriozum made by PKP PLK. Jak będę w tamtych okolicach to postaram się spisać wszystko z gruntu.

wojtasss298:

--- Cytuj ---Zobacz na zdjęcia w Google Maps - widać że nie ma tam napędów zwrotnicowych.
--- Koniec cytatu ---
Rzeczywiście, mój błąd, już poprawiłem.

--- Cytuj ---Przycisk w kostce umieszcza się w rogu kostki (wyjątek stanowi specjalna kostka w IZH111), w jednej kostce może być tylko jeden przycisk.
--- Koniec cytatu ---
Poprawione.

--- Cytuj ---Tm31 jest przy torze 2 (dotyczy jazdy z tego toru), a nie przy torze 1 (kostka 08/10); Tarcze manewrowe ustawia się (także w zobrazowaniu ich powtarzaczy na pulpicie) po prawej stronie toru, do którego się odnoszą - tu błąd Tm17 (kostka 11/24).
--- Koniec cytatu ---
Poprawione.

--- Cytuj ---Poza tym opisy torów i odcinków izolowanych umieszcza się zasadniczo nad szczeliną toru, nie pod (w wyjątkowych sytuacjach, gdy nad szczeliną toru jest już jakiś opis i nie ma innego miejsca, można opis umieścić pod szczeliną toru).
--- Koniec cytatu ---
Poprawione.

--- Cytuj --- Z tego co kojarzę (mogę się delikatnie pomylić), to na torach 7-15 nie prowadzi się ruchu.
--- Koniec cytatu ---
Jadę niedługo w teren, będę to sprawdzał, przy okazji postaram się pójść do nastawni.

Dodatkowo, z moim pulpitem nie zaszło zbyt dużo zmian w te 2 dni, (zajmowałem się zbieraniem dokumentacji, planów schematycznych oraz jak największej ilości informacji oraz oczywiście poprawianiem wcześniej opisanych błędów).

Powiem jeszcze że zdjęcie pulpitu jest już bardzo blisko mnie...

Wannabe:
Jeśli nie masz odpowiednich uprawnień i konkretnego, służbowego celu wizyty, to nie pchałbym się tam - to ruchliwa stacja, na której praktycznie zawsze coś się dzieje.

wojtasss298:

--- Cytuj ---Jeśli nie masz odpowiednich uprawnień i konkretnego, służbowego celu wizyty, to nie pchałbym się tam - to ruchliwa stacja, na której praktycznie zawsze coś się dzieje.
--- Koniec cytatu ---
Niby racja, ale zawsze mogę chociażby wrzucić list do skrzynki pocztowej o poproszenie wysłania na maila. Poza tym, okazało się że znajomy ma znajomego który właśnie w tej nastawni jest dyżurnym ruchu, więc będzie łatwiej.

Wowas08:

--- Cytat: Wannabe w 24 Styczeń 2021, 17:15:17 ---Jeśli nie masz odpowiednich uprawnień i konkretnego, służbowego celu wizyty, to nie pchałbym się tam - to ruchliwa stacja, na której praktycznie zawsze coś się dzieje.

--- Koniec cytatu ---
Czy ruchliwa... Myślę, że ruch pokroju Liskowa w ISDR.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej