Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Udźwiękowienie symulatora

<< < (2/6) > >>

jageer:
Prawda jest taka: ile nastawni tyle różnych dźwięków  ;) Np w TW jest teraz ciekawy dźwięk od blokady C, a przykładowo Oborniki Śl, czy gaj mają taki dźwięk, jak praca prawdziwego bloku.

Co do odgłosu przejeżdżającego taboru to nasuwa mi się jedna myśl. Znajoma nastawnicza wie jaki lok jedzie po tym jak budynek "drga"  :D Dokładniej już nie wnikałem w to, ale rozpoznaje ET41, ET22 generalnie  ;D i podobno inne  ;D

Zacha:
Do Mam Talent zgłosić!  :o

KRZAQ:

--- Cytat: jageer w 06 Grudzień 2010, 19:00:22 ---Co do odgłosu przejeżdżającego taboru to nasuwa mi się jedna myśl. Znajoma nastawnicza wie jaki lok jedzie po tym jak budynek "drga"  :D Dokładniej już nie wnikałem w to, ale rozpoznaje ET41, ET22 generalnie  ;D i podobno inne  ;D

--- Koniec cytatu ---
Musisz zająć ją pracą bo widać, że się dziewczyna nudzi w pracy ;)

Zacha:
A znajomy z nudów zajął się budową wychodka działkowego pod nastawnią  ;D

rustsaltz:

--- Cytat: Paweł w 06 Grudzień 2010, 18:39:39 ---Nagrania rozmów na radiotelefonie - to raczej odpada ze względu na konieczność nagrania dużej liczby wypowiedzi z których by to było składane, najlepiej jeszcze przez kilka różnych osób - efekt będzie taki, że nagrania będą stanowić 90% objętości programu.

--- Koniec cytatu ---
co do objętości, to faktycznie jest to problem (chyba raczej nie do przeskoczenia), może udałoby się jakoś "skrócić nagrania" do samych kolejnych rzędów. Przykładowo nagrywając numer 12345 nagrywamy 12 jako osobny dźwięk, 340 jako osobny, 5 jako osobny. Dźwięk 12346 składa się z 12 (nagrane) 340 (nagrane) i 6 (które wymaga nagrania). Tym sposobem spada ilość nagrań, a co za tym idzie-ich wielkość. Te same nagrania (zakłócenia podobne do radiowych tworzy się dodając ścieżkę-tutaj ukłon do znajomego dźwiękowca-amatora ;-) ) wykorzystać można do zapowiadania pociągów z posterunków.

Co do rozpoznawania maszyn, to dopóki mi nie założyli plastikowych okien to też rozpoznawałem :D. Teraz słyszę tylko syreny (też ich nie ma w ISDR-tutaj przynajmniej z dźwiękami nie będzie problemu :-) ). A pani nastawniczej pogratulować wyczucia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej