Forum Główne > Testowo
Problem z przyciskiem KoT.
Artur PKP:
Witam.
Właśnie przyjechał do mnie pociąg z Wilamowic. Wszystko pięknie zgłosiłem do post. SKP. Pociąg minął i semafor T i posterunek. Świeci mi się pmSKP1L i KoT. Próbuję wyłączyć blok końcowy (KoT)... i nic. Dalej te dwa przyciski się świecą próbuję parę razy... nic z tego. Sprawdziłem w usterkach czy jest jakiś problem i mam problem. Semafor T ma usterkę. I co z tym blokiem końcowym mam zrobić??
xaviero:
Ja wprowadził bym Telefoniczne Zapowiadanie Pociągów po torze szlakowym od Testowa do Liskowa z powodu usterki w blokadzie liniowej Bloku KoT (dyżurny ruchu nie ma wglądu w przekaźniki więc usterek może być mnogo - w programie mamy akurat pomocną dłoń :P)
(w realu dodatkowo odpis w E1758 - wezwanie montera)
w programie Usterki >> Napraw Wszystkie
Jak monter powiadomi nas że usterkę naprawił przy wjeździe pociągu z Liskowa obsłuż blok KoT
Po drugim pociągu przyjeżdżającym normalnie przy sprawnej blokadzie z Liskowem (blok KoT) odwołujemy TZP z Liskowem.
Zacha:
Usterka semafora T może polegać w tym wypadku tylko na przepaleniu żarówki, ale skoro wpuściłeś pociąg na sygnał zezwalający, to nie ma z tym nic wspólnego. Zobacz, czy w usterkach w oknie Inne urządzenia "blokada C tor 1L" ma usterkę.
Artur PKP:
Nie ma
Zacha:
Możesz podrzucić sejva. Tylko napisz, z jakiego rozkładu korzystasz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej