Forum Główne > Inne
Katastrofa kolejowa pod Szczekocinami
uetam:
--- Cytat: mirekbrnosim w 05 Marzec 2012, 17:18:03 ---Mateu administratorze masakra (!!!), a co ma piernik do wiatraka. Ale nie będę na ten temat dyskutował, bo widzę, że nie ma sensu.
Dyskusja w końcu nie jest na ten temat. Wkurzają mnie dziennikarze, bo z tego źródła padła taka informacja. I nie dyskutuj bo się kompromitujesz ze swoją wiedzą geograficzną. Amen!!!
--- Koniec cytatu ---
Wypadek mial miejsce okolo 200m od granicy wojewodztw po stronie wojewodztwa slaskiego. Sam zaczales ten temat a teraz sie gotujesz.
--- Cytuj ---Z tego co mi wiadomo to wina jest prawdopodobnie po stronie służby ruchu czyli PLK, wynika to z sytuacji w której doszło do zderzenia. Ale to tylko jeszcze nic oficjalnego. Trzeba przyznać, że wypadkowość rośnie. Coś ta prywatyzacja nie za dobrze wchodzi. Baby, Chybie, nie wspominam o wypadkach o których się nie mówi. Bo jak nie ma ofiar w ludziach to dla dziennikarzy nie jest ważne. Dla dziennikarzy zła wiadomość to dobra wiadomość. Telewizor mam z głowy bo będą na ten tema pieprzyć, memlolić, a czemu a temu a może nie, a może tak, a gdyby to coby itd. itd.
Teraz przejeżdżam w pobliżu tego miejsca, łzy cisną się do oczów, coś strasznego, nie ważne czyja wina, tym ludziom co zginęli, jest wszystko jedno, im już nic życia nie przywróci. "Wyć się chce" .
--- Koniec cytatu ---
Predzej czy pozniej musialo cos takiego przyjsc. Wszyscy zajmuja sie dyskusjami a sprzet coraz starszy i kadra mlodsza tez juz nie bedzie.
Artur PKP:
Ja bym ta całą kolej na złom wywalił, stacje zburzył a te wszystkie urządzenia SRK też bym wywalił i bym wszystko od nowa zaczął. Warto dyskutować na takie tematy bo można znaleźć błąd który ktoś popełnił. Nie świat jest okrutny tylko ludzie. Nie na słów do opisania tej tragedii. Gdybym zobaczył te wraki na własne oczy to też bym się rozpłakał. W telewizji to nic. Najgorsze jakby się to na żywo widziało. Takie wielkie kolosy w nie typowych pozycjach wyglądają strasznie. A najgorze że działo się to w nocy.
Artur PKP:
Niby te 16 nieżyjących osób to nic w porównaniu z całą światową populacja która wynosi ponad 7.000.000.000. Ale jednak: dla ludzi każda osoba jest ważna.
Zacha:
--- Cytat: Artur PKP w 05 Marzec 2012, 20:15:14 ---Niby te 16 nieżyjących osób to nic w porównaniu z całą światową populacja która wynosi ponad 7.000.000.000. Ale jednak: dla ludzi każda osoba jest ważna.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: MaK_86 w 05 Marzec 2012, 18:13:54 ---Z drugiej strony na drogach codziennie ginie więcej... A łzy na oczy mi się nie cisną jak widzę samochód.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie, jakoś nikt się nie przejmuje ile osób dziennie ginie na drogach...
mirekbrnosim:
Widzę, że dalej nie rozumiesz różnicy pomiędzy Śląskiem a województwem śląskim. Ale pal sześć,
Za komuny jeździło 4 razy więcej pociągów, urządzenia były takie jakie są dzisiaj i starsze a jakoś takiej ilości wypadków nie było.
Tu dyżurny musiał być zaangażowany czymś innym niż jego obowiązki dyżurnego, może musiał iść na tory, może miał jakieś problemy z wajchami,
nie chce mi się wierzyć, że nie był pewny swego działania wysyłając pociąg na tor niewłaściwy. Bo jakby się pokapował, że źle zrobił to by zareagował i zatrzymał by te pociągi. Stres, co raz więcej obowiązków, coraz gorsze warunki pracy, nie mówię o zarobkach i totalny burdel.
Świetnie to teraz wyjaśnia właśnie na TVP3 prawdziwy fachowiec.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej