Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Brak podglądu terenu
(1/1)
mechatronik:
Cześć i czołem.
Problem jest tego rodzaju. Niedawno padł mi podgląd rogatek na przejeździe w zakładce "pozostałe urządzenia" a przy bodaj 3 czy 4 kolejnym uruchomieniu padł podgląd terenu. Wygląda to tak, że jest biała/szara plama na zakładce "podgląd sytuacji w terenie". W zasadzie nic nie kombinowałem z laptopem i nie bardzo wiem od czego to się mogło stać. Dla pewności pobierałem jeszcze kilka razy program ale to nic nie dało.
--- Kod: ---Laptop ACER Aspire 5742G
GeForce GT420M, rozdzielczość 1366x768, najnowsze sterowniki
3 GB DDR3
Windows Home Premium 7 64 bit
--- Koniec kodu ---
Paweł:
Nic się nie wyświetla, łącznie z krzyżykiem na środku ekranu? Zaznacz pole TSRK w oknie Diagnostyka - wyświetlają się w rogu podglądu informacje o widoku i FPS? Czy symulacja poruszania się pociągów, przestawianie zwrotnic, nastawianie sygnałów itp. działa? Sprawdź jeszcze dodatkowe okno podglądu (menu Narzędzia).
mechatronik:
W podglądzie terenu nie wyświetla się nic: -> pulpit_1 Po zaznaczeniu opcji TSRK w diagnostyce pojawia się przycisk "Krok": -> pulpit_2.
Symulacja pulpitu działa. Mogę normalnie prowadzić ruch pociągów i nie ma tu żadnych (zauważalnych) nieprawidłowości. Natomiast gdy włączę to dodatkowe okno z podglądem w tym oknie jest wszystko ok i "widzę teren" :).
Paweł:
Ten problem już się kiedyś pojawił - to będzie to samo: http://isdr.pl/index.php/topic,91.0.html
Narazie niestety trzeba się posiłkować podglądem dodatkowym. W następnej wersji będzie to naprawione.
mechatronik:
Faktycznie. Nie dotarłem do tamtego tematu. W każdym razie dzięki za poświęcony czas ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej