Forum Główne > Testowo
Problem ze Ślemieniem
jageer:
Paweł już wiesz co dorzucić do FAQ 8) nowego....
Po raz N-ty: wybierasz na centralce Ślemień, wciskasz na dole pierwszy od prawej przycisk, w pustym okienku wpisujesz nr pociągu i klikasz odjechał...
dp116:
--- Cytat: Cuma w 09 Kwiecień 2012, 21:25:04 ---Witam wszystkich mam problem z symulatorem ISDR otóż mam wyprawić pociąg z Liskowa a ciągle dzwoni Ślemień i pyta się co wyjechało i jaki numer nie wiem co robić pomóżcie
--- Koniec cytatu ---
Też kiedyś miałem podobny problem. Wyprawiałem pociąg do Liskowa, po zapaleniu się sygnału S1 na semaforze wyjazdowym wciskałem Po1L. Gdy pociąg dojeżdżał do Liskowa, to dzwonił do mnie dyżurny z Liskowa i prosił o zablokowanie bloku początkowego. Po jakimś czasie problem zniknął i teraz wszystko jest w porządku. :)
jageer:
Nie będę zakładać nowego wątku.
W najnowszej wersji mam taki problem i występuje on TYLKO! na rozkładzie "zewnętrznym". Zamknę sobie tor 1 to Ślemień nie garnie się na obrócenie blokady po 2, żeby coś wyprawić. Na rozkładzie "wbudowanym" jest ok.
EDIT: Jest OK. Po prostu kolega @MAK w swoim rozkładzie nie umieścił obu torów ze Ślemienia i pociąg mógł jechać tylko po właściwym ;)
MaKu:
Ale że o czym Ty do mnie rozmawiasz? Gdzie? Jak? Co?
Cezar:
--- Cytat: MaK_86 w 17 Sierpień 2012, 08:28:58 ---Ale że o czym Ty do mnie rozmawiasz? Gdzie? Jak? Co?
--- Koniec cytatu ---
Chodzi o parametr 'tory szl.' :) Dokumentacja się kłania, oto co głosi:
--- Cytat: Dokumentacja Testowa ---Numery torów szlakowych, po których pociąg może zostać
wyprawiony z sąsiedniego posterunku zapowiadawczego
rozdzielone przecinkami, np. „1,2” - przy czym pierwszy
podany tor będzie torem domyślnym, a w przypadku jego
zamknięcia wykorzystane zostaną kolejne (nie dotyczy
pociągów uruchamianych).
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej