Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

Jakiś nowy rozkład jazdy

<< < (7/18) > >>

Zacha:
A kontynuować się nie da? Ja nie widzę powodu żeby wywalał.

Pr1:
W poprzednim poście masz odpowiedź  :)
P.S Kontynuować zawsze można, tylko czasami są tego opłakane skutki  8)

Zacha:
Właśnie testuję taki skład u siebie, zobaczym co wyjdzie. Skład wyprawiono prawidłowo. Wystarczy tylko "olać" ostrzeżenie w edytorze. Wstawiłem to do rozkładu i wszystko było w porządku także nie ma sięczym przejmować  8)

Ostateczny wpis wygląda tak: Ol49[1k][vm=100],3,1,25D49[1k][p=0],1,1.

Pr1:
Potwierdzam  ;) W ISDR czasami korzystnie jest Ol-ać ostrzeżenie, żeby Ol-ka wyjechała na tory  ;D

Ol49[1k][vm=100],3,1,25D49[1k][p=0],1,1  + oczywiście wagony  ;D

i w odwrotną stronę 25D49[1k][p=0],1,1,Ol49[1k][vm=100],3,1  + wagony 

Nie wiedziałem, że to się tak szybko i prosto robi.
Poprzednia data wydania jest nieaktualna. Wydanie nastąpi w tą niedziele lub następny poniedziałek. 2-3.09.2012r w wersji .rar z plikiem "info" co, jak i gdzie + opis MD Zbyszki (tak dla urozmaicenia). 

Paweł:
Edytor ostrzega, że człon składu ma 1 oś - takie coś w symulatorze nie może istnieć. Skład wyjeżdża "prawidłowy", bo symulator automatycznie poprawia to na dwie osie - tak więc wpisanie w edytorze 1 czy 2 osi nie zrobi żadnej różnicy.

Ustawianie tendra jako pojazdu trakcyjnego nie jest do końca dobrym pomysłem, bo po odłączeniu będzie on reagował na radio i sygnały. Przy próbie samodzielnego ruszenia posuwa się bardzo wolno do przodu zamiast stać, może w obliczeniach trakcyjnych założyłem że P>0 lub "maszynista" wyszedł i go pcha.

Generalnie składy nierozłączalne nie powinny być dzielone - tak samo jak np. szynobusy. Jeżeli kiedyś dojdziemy do bardziej precyzyjnego opisu składu (z każdym pojazdem oddzielnie i z rzeczywistymi rozstawami osi), zapewne wtedy takie coś będzie przewidziane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej