Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Jakiś nowy rozkład jazdy
MK:
Z parowozem Ol49 jest jeszcze taki problem, że tendrem naprzód wolno jeździć do 50 km/h. A obrotnicy w symulatorze to się chyba nie da zrobić.
Poza tym w przeciwieństwie do lokomotywy spalinowej z przekładnią elektryczną nie można stwierdzić, że parowóz ma jakąś stałą moc. Przy starcie i przy małych prędkościach moc jest niewielka - wynika to ze stosunkowo małej siły pociągowej ograniczonej przyczepnością osi napędowych, których jest niewiele (Ol-49 - 3 osie, siła pociągowa max ok. 11 T, SP-45 - 6 osi, siła pociągowa ok. 32 T). Ale to już jest mniejszy problem i jak się przyjmie odpowiednio mniejszą moc to się to uśredni.
Pr1:
Nie, do 80km/h (pytałem się mechanika w Wolsztynie).
To wszystko jest naprawdę wpisane do danych lokomotywy.
Paweł:
W takie niuanse już nie wchodziłem, moc w symulatorze wartością stałą. Zdefiniowanie innej prędkości dla konkretnego kierunku też nie jest możliwe, za to obrotnice teoretycznie są do zrobienia (jednak nigdy tego porządnie nie testowałem) - ale narazie nie planuję w Testowie parowozowni budować.
Pr1:
Nie kombinujcie. Niech na razie zostanie tak jak jest. Dzisiaj wieczorem wyjdzie poprawiona wersja 1.5a :)
Zacha:
U mnie wywala błąd przy próbie wczytania sav-a. Rozkład wczytuję dobry, nawet pousuwałem spacje z nazw plików.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej