Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Jakiś nowy rozkład jazdy
Paweł:
--- Cytat: MaK_86 w 18 Sierpień 2012, 15:50:02 ---4. W pliku wsadowym isdr dodaj wpisy
rozklad='maku.roz'
start='05:40'
--- Koniec cytatu ---
W ostatniej wersji rozkład jazdy można wybrać przy uruchomieniu programu (oczywiście trzeba go najpierw umieścić w katalogu z ISDR), nie mniej jednak godzinę trzeba ustawić w isdr.ini, chyba że dla rozkładu dostępne są pliki sav ze stanem dla godzin początkowych (w dokumentacji jest opis jak je utworzyć). Wybór godziny w isdr.ini będzie z reguły powodował pominięcie kilku pierwszych pociągów, bo program nie będzie miał kompletu danych o ruchu i stanie symulacji.
MaKu:
--- Cytat: Paweł w 19 Sierpień 2012, 23:49:51 ---Wybór godziny w isdr.ini będzie z reguły powodował pominięcie kilku pierwszych pociągów, bo program nie będzie miał kompletu danych o ruchu i stanie symulacji.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego, w przypadku mojego tworu, najlepiej ustawić 05:40.
Wtedy wszystko zdąży wpaść w symulację. Tym bardziej, że nie miałem jakoś pomysłu na ruch nocny i bodajże od 4 do 6 jest dziura.
Cezar:
Jak ktoś chce nowy rozkład to niedługo takowy opublikuję. Zacząłem tworzyć taki mój twór rozkładowy, z braku czasu szło to powolutku, dzisiaj siadam na dłużej i można się spodziewać, że za kilka dni rozkład się pojawi ;)
EDIT: Nie usiadłem wtedy do rozkładu, bo mi inne sprawy wyskoczyły. To "niedługo" troszkę mi się przedłuży (wyjeżdżam na kilka dni), ale nie za wiele :) Przepraszam za narobienie "ochoty" ;)
czako:
Dzięki Wielkie :)
grzywacz:
Czekam z niecierpliwością. :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej