Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

Parowozy ISDR v.2.5

<< < (5/5)

melis:
Wrzuciłem na DC wersję TW, na której rozkład działa. Jednak faktycznie wygląda na to, że warto przywracać do życia wcześniejsze rozkłady dla nowej wersji programu.

Pr1:
Kiedy wyszła nowa wersja to nawet o tym myślałem. Ale przy obecnej wersji parowóz stał się jakby zwykłym prostokątem (nie ma podziału na tender)... I dodatkowo nie można sobie dodawać ich numerków inwentarzowych... Trochę to psuje całokształt... artystyczny.

Plus jak dla mnie to te parowozy "wbudowane" za szybko przyspieszają w początkowej fazie rozruchu... A z tego co patrzyłem parametr p został usunięty.

Paweł:
W obecnej wersji powinna być zdefiniowana większość serii parowozów które jeździły w latach 80. Moc mają ustawioną zgodnie z podawanymi w różnych źródłach, ale bez pełnego uwzględnienia charakterystyk trakcyjnych. Parowóz jest traktowany jako jeden pojazd razem z tendrem (tak jak dwuczłonowe elektrowozy). Nadal istnieje możliwość przedefiniowania mocy lub zdefiniowania własnych pojazdów.

W razie potrzeby istnieje aplikacja do konwersji plików rozkładów z wersji <2020 do aktualnej wersji, w celu konwersji trzeba przeciągnąć plik rozkładu na plik exe (lub uruchomić z parametrem), przy czym może istnieć potrzeba ręcznego uzupełnienia niektórych parametrów w nowym pliku (stary format nie zawierał wszystkiego):
https://symulator.isdr.pl/download/rob/konwerter_roz_srj.zip

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej