Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (26/187) > >>

MaKu:
Na eboli jest coś takiego, że jeżeli przyjmę na "eszeta" i nie oddam końcowego (bo zapomne o dko, czy z innego powodu), to przy następnej sztuce nie podam już wjazdowego.

Muszę jechać znowu na "eszeta".
Taka sama sytuacja jest odwrotnie. Jeżeli sąsiad do mnie jedzie na zastępczy i nie zablokuje EAP przez dPo, a ja wjazde na zezwalający, to następnemu już zezwalającego nie podam. Dlaczego? Nie wiem... Trochę nieprzydatna zależność...

jageer:

--- Cytat: mateu w 05 Grudzień 2012, 23:06:26 ---
--- Cytat: Zacha w 05 Grudzień 2012, 16:20:31 ---Na Eap czasami występuje uzależnienie semafora wjazdowego od stanu blokady.

--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie to zawsze no ale moze masz lepsze informacje <lol>.

--- Koniec cytatu ---

Nie, nie jest zawsze uzależnione. Może masz tak u siebie, ale znam posterunki, gdzie tego nie ma.

kenia225:
Kiedy Będzie ISDR Lisków

Pr1:
Już jest (zależy która wersja)  ;)
Info na temat wydania nowej wersji zamieszczona jest w odpowiedzi #111 w tym temacie (dnie strony stronę wcześniej).

------------------------

Czy Lisków Rynek to p.o?
Jest tam takie coś jak w Wieliczce Park: http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/images/c/c2/Wieliczka_Park.png

Paweł:

--- Cytat: brian-82 w 06 Grudzień 2012, 08:36:21 ---A możesz napisać coś więcej? Tzn. jakie przekaźniki biorą w tym udział. Po co się to w ogóle robi? Przeglądałem albumy schematów i ni grzyba nie znalazłem fragmentu za to odpowiedzialnego (nie licząc posterunku odstępowego - nie przejrzałem go).

--- Koniec cytatu ---

O ile mi wiadomo zależność może być przez przekaźnik W (semafor jest zamknięty przez układ zastawki nad Ko - wygaszanie semafora jest zrealizowane poprzez zastawkę, aby blokada mogła stwierdzić zajęcie odcinka za semaforem podczas wyświetlania sygnału zezwalającego), i tak to zostało zrobione w symulatorze. Nie udało mi się jednak znaleźć informacji czy tak jest w każdym przypadku i jak inaczej może być rozwiązana współpraca zastawki z semaforem wjazdowym.

Co do Eap, dziwne że brak użycia dPo powoduje problemy, blokada włączona i niezablokowana (strzałka biała) powinna dać się zwolnić tak samo jak normalnie. Ale zdarzają się różne ciekawostki, u mnie na jednym posterunku była podobno zależność Eap od położeń zwrotnic, szczegółów nie znam...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej