Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (28/187) > >>

Paweł:
Najlepiej wrzuć plik sav.

--- Cytat: jageer w 02 Luty 2013, 23:42:39 ---Po co pytasz o zgodę, wystarczy włączyć blokadę, i podać co odjechało.
--- Koniec cytatu ---

Może jest wprowadzony ruch dwukierunkowy.

m4tek:

--- Cytat: jageer w 02 Luty 2013, 23:42:39 ---Podst Tęcza jest wrażliwy. Po co pytasz o zgodę, wystarczy włączyć blokadę, i podać co odjechało.

--- Koniec cytatu ---

Pytanie o zgodę chyba tu nic nie popsuło. Problem pojawił się, gdy podałem, że odjechał inny skład niż na prawdę było. Stąd potwierdzenie, które wróciło z Wilamowic nie przekonało Tęczy, że odcinek Te-Wi w kierunku N jest wolny. Niestety rezultat jest taki, że:
a) Wszystkie składy stają na Tęczy przed semaforem B i nic oprócz pisemnego ich stamtąd nie ruszy.
b) Blokada nie jest zwalniana po przejechaniu składu

--- Cytat: jageer w 02 Luty 2013, 23:42:39 ---A Tęcza nie poda Sr2 bo tam nie ma semaforów kształtowych  ;) Podyktuj mu rozkaz zna pominięcie sema na odst to pojedzie dalej  8)

--- Koniec cytatu ---

Racja, racja, chodziło o S2.

sav'y w załączniku.
cos_nieteges_z_252049_z_Tecza.sav - przed wysłaniem 252049 po lewym
cos_nieteges_z_252049_z_Tecza.sav - po wysłaniu 252049

Tylko nie patrzcie co się dzieje na pozostałych kierunkach, bo trochę zaniedbałem tam ruch próbując się uporać z kierunkiem na Wilamowice

Pozdrawiam
Mateusz

Pr1:

--- Cytuj ---Podyktuj mu rozkaz zna pominięcie sema na odst to pojedzie dalej
--- Koniec cytatu ---

No pojedzie i co ciekawsze Wilamowice podają wjazd.
Ale każdy następny pociąg trzeba "popychać" za pomocą rozkazu S, co po 1. Jest upierdliwe 2. Niezgodne z rzeczywistością.  ;) 

Slowcio1111:
Cześć, jestem nowy i chciałem zgłosić błędy w Liskowie.
1. SSP w kilometrze 72.034: nie zawsze wyłączają się sygnalizatory S3, S4. Sprawdzałem nie jest to usterka.
2. Kontrolka KoC nie zapala się po wjeździe pociągu z Borku.

Slowcio1111:
Wychwyciłem również błąd rozkazu pisemnego ,,O". Jeżeli jedzie pociąg z Wilamowic nie reaguje on na ten rozkaz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej