Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (35/187) > >>

Paweł:

--- Cytat: Cezar w 26 Luty 2013, 22:49:14 ---Słyszałem kiedyś od Pawła, że zaszczyt pierwszej realnej stacji do ISDR otrzyma stacja Oborniki Śląskie. To aktualne?

--- Koniec cytatu ---

Pierwszej raczej nie. Jest kilka typów, dla niektórych posterunków są przygotowane materiały, ale trudno powiedzieć co z tego wyjdzie i w jakim czasie, więc na razie nie ma co na ten temat dyskutować.

Pr1:
- "dopieszczenie" Testowa i przeniesienie zmian do Liskowa
- definitywne zakończenie prac nad Testowem i Liskowem 
- zebranie dokładnych danych posterunku, który będzie tworzony w ISDR m.in aktualny rozkład jazdy oraz tablice zależności 
- rozpoczęcie pracy nad kolejnym (realnym) posterunkiem (stworzenie bitmapy, prace przy programowaniu, napisanie w Edytorze RJ rozkładu jazdy dla tego posterunku).

Tak mniej, więcej wygląda plan na najbliższe miesiące, lata?

jageer:

--- Cytat: Cezar w 26 Luty 2013, 22:49:14 ---Słyszałem kiedyś od Pawła, że zaszczyt pierwszej realnej stacji do ISDR otrzyma stacja Oborniki Śląskie. To aktualne?

--- Koniec cytatu ---

Inaczej, być nie może  ;)

MaKu:

--- Cytat: MK w 26 Luty 2013, 22:19:31 ---Natomiast ciekawy ruch występuje na stacjach węzłowych, które z natury są średniej wielkości, sporo większe niż te fikcyjne w symulatorze i nawet pulpit będzie trudny do obsługi bo będzie go trzeba ciągle przesuwać po ekranie.

--- Koniec cytatu ---

Ale też nie jest trudno znaleźć stacje, gdzie pulpit to klasyczne 30x12.
Osobiście znam taką, gdzie jest chyba 5 kierunków + bocznice + blokada stacyjna + kilka innych ciekawych rozwiązań.
Ruch spory, bo średnio 150 przebiegów w dobie.

MiKol91:
A Jabłonowo Pomorskie? Jest to taka śrenia stacja i taki sobie ruch. Trzy perony z pięcioma krawędziami i ogółem około (chyba) 20 torów na stacji. Ruch dwu torowy Toruń-Iława oraz ruch jedno torowy Grudziądz-Brodnica.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej