Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
miki:
Ja nie widzę już sposobu na odetkanie prawego :( Zobaczymy może pojawią się nowe teorie.
A tymczasem pytanka ode mnie...
A na stanpolu czy jak to tam to wszystko się korbuje a nie przestawia z gruntu??
Gdzie oddaje sie zwrotnice do sterowania lokalnego (jak 10 na Testowie)??
marek_n0:
Witam, gdy jest ustawiony przebieg manewrowy od torów: 1a, 3, 5, lub 21 do torów: 1b, 11, 13 lub 15 i przejedzie tę drogę lok, to ten przebieg nie wygasza się. I szczelina od wykolejnicy Wk14 nie podświetla się na biało gdy jest utwierdzony przebieg manewrowy do toru 21.
marek_n0:
--- Cytat: miki w 08 Sierpień 2013, 22:36:41 ---A tymczasem pytanka ode mnie...
A na stanpolu czy jak to tam to wszystko się korbuje a nie przestawia z gruntu??
Gdzie oddaje sie zwrotnice do sterowania lokalnego (jak 10 na Testowie)??
--- Koniec cytatu ---
A korbowanie i przestawianie z gruntu to nie jedno i to samo? No jak nie widać na pulpicie żeby się dało to się chyba nie da. A sterowania lokalnego też nie ma.
dawid plk:
Nie to samo bo przy korbowaniu musi kręcić ręką, a przy ręcznym machnie raz iglica dobije i po kłopocie. :D
miki:
Mylenie korbowania z przestawianiem na gruncie to błąd, to nie to samo.
Poza tym przeczytaj dokumentacje Liskowa; przy spisie zwrotnic niektóre mają zaznaczone, że mogą zostać przełączone na sterowanie lokalne. Tylko jak je przestawić?
Przepraszam, mój błąd, nie zauważyłem, że w dokumentacji jest przy wszystkich przystosowanych do nastawiania lokalnego symbol r , czyli wszystkie przestawiane lokalnie są gdześ na bocznicach, przestawianych ręcznie, bez przycisku nastawczego.
Pierwsze pytanie rozwiązane, czekam na odpowiedź w sprawie drugiego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej