Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (63/187) > >>

Droznik:
Podobno nie ma głupich pytań, ale ja mam jedno. Będzie opcja pandion?? Bo niektórzy bardziej tam prowadzą ruch niż na stacji ;p a i wolną lepiej się zapytać :) Dobra to był tylko żarcik :)

Co do komentów ludzi, bo sam jeszcze finalnej wersji nie widziałem ;p
1. Stacja skupia się na zabawie pociągami towarowymi, co świadczy liczba bocznic ( mi by się jeszcze jedna przydała). Jeśli na serio nie masz możliwości to pchasz pociąg na spedpol i potem gdy już masz luz niech on pcha go do ciebie. Tyłem też pojedzie wytestowałem ;p Więc zatrzymywanie EX i TLK nie ma sensu bo robi się większy kocioł, a tak dajesz już semafor aż na grupę towarową i czekasz aż się zwolni blok

2. Gotowość to zgłasza każdy maszynista niezależnie czym jedzie i co robił. Była wymiana mecha, nowy musi zglosic sie. Wymienili loka, nowy musi zgłosić się. Ja tam w grze robię gdy tylko lok zapnę się do składu wpisuje numer i już. Gotowość zgłoszona

3. To jest symulator a nie gra że czas zabija. Tu musisz myśleć, jak w życiu, każda decyzja musi być podjęta prawidłowo, więc jeśli nie czujesz się na siłach to albo zrezygnuj z tej gry bądź zacznij o innej porze z mniejszym ruchem pociągów. Ma Ci to sprawiać przyjemność a nie wymęczać Cię. Są inne symulatory łatwiejsze niż ten, ale ten jest realny :)

4. Moja propozycja aby jeszcze dorobić sytuacje losowę typu samobójca, wypadek na przejeździe, drzewo na szlaku, pęknięta szyna. No i rozmowy z maszynistami, czasem na 12h dyżur jedno zdanie może poprawić Ci humor :)

5. A co ja mam powiedzieć jak muszę grać bez dzięków?? Nie wiesz nawet kiedy centralka dzwoni, ale już mam swój system do gry ;p

MiKol91:
Z 4 punktem "Droznik" to świetny pomysł.  :D

EN57-002:
Zaznajamiam się ze stacją i przyległymi szlakami w podglądzie sytuacji w terenie i b. mi się spodobały kształtowe tarcza i semafor wjazdowy do Borku. Inna sprawa - rozpakowałem grę i nie widzę oprócz plików .pdf rozkładu jazdy dla Liskowa, a chciałem przejrzeć wykres ruchu, aby rozpocząć z mniejszym natężeniem ruchu. Gdzie go mogę znaleźć?

Arkady_1:

--- Cytat: Droznik w 18 Sierpień 2013, 13:23:01 ---5. A co ja mam powiedzieć jak muszę grać bez dzięków?? Nie wiesz nawet kiedy centralka dzwoni, ale już mam swój system do gry ;p

--- Koniec cytatu ---

Dlaczego? Nie wyskakuje Ci okienko np.: "Wilamowice żąda połączenia"?  :o U mnie, grając bez dźwięku, pojawia się jak ktoś dzwoni...

MaKu:

--- Cytat: EN57-002 w 18 Sierpień 2013, 13:46:08 ---Rozpakowałem grę i nie widzę oprócz plików .pdf rozkładu jazdy dla Liskowa, a chciałem przejrzeć wykres ruchu, aby rozpocząć z mniejszym natężeniem ruchu. Gdzie go mogę znaleźć?

--- Koniec cytatu ---

Zacznij w sobotę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej