Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (68/187) > >>

Arkady_1:

--- Cytat: MaKu w 19 Sierpień 2013, 10:07:19 ---Każdy skład do tefamy ma ponad 2800 ton.

--- Koniec cytatu ---
OK. Rozumiem, że skład ciężki, ale skoro rusza na manewrach (wystarczy siły pociągowej jednej Tamary i skład się nie rwie), to czemu nie rusza jako pociąg (nie wystarcza siły pociągowej nawet dwóch Tamar i trzeciej pchającej)?
No Tamara to jedno, ale jak podepnę Gagarina to nie ma prawa żeby nie jechał. Choćby 1 km/h i aby piasku starczyło ale musi jechać ;D

MaKu:
Podajesz semafor wyjazdowy, ale rozumiem, że kita tego podwójnego składu wystaje jeszcze ze semafor drogowskazowy? Za semafor który wskazuje "Stój"?

;-)

MajorWcisło:
Zauwazyłem ten problem ostatnio iż niektóre pociągi po podaniu sygnału nie chcą jechać. Zmienie sygnał na manewrowy to nagle dostają olśnienia i ruszają.
Dziś na przykład zrobił mi tak 89828 bodaj z Rynku. Wjechał na perony, zatrzymał się, podałem sygnał do wyjazdu w stronę Zbyszkowa i nic, podjechał pod semafor i stoi i stoi i stoi... Podałem mu manewr na tor drugi i pojechał.

MaKu:

--- Cytat: MajorWcisło w 19 Sierpień 2013, 14:25:45 ---Zauwazyłem ten problem ostatnio iż niektóre pociągi po podaniu sygnału nie chcą jechać. Zmienie sygnał na manewrowy to nagle dostają olśnienia i ruszają.
Dziś na przykład zrobił mi tak 89828 bodaj z Rynku. Wjechał na perony, zatrzymał się, podałem sygnał do wyjazdu w stronę Zbyszkowa i nic, podjechał pod semafor i stoi i stoi i stoi... Podałem mu manewr na tor drugi i pojechał.

--- Koniec cytatu ---

A nie chciałeś czasem go wyprawić przed czasem?  Każdy pociąg do lub z Rynku ma postój. Jeden dłuższy, drugi krótszy.

MajorWcisło:
Jego godzina odjazdu minęła. Zdarzyło mi się tak właściwie i z pośpiechami i z tymi do Rynku. Następnym razem wrzuce save'a i screeny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej