Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
Arkady_1:
--- Cytat: MaKu w 19 Sierpień 2013, 12:37:22 ---Podajesz semafor wyjazdowy, ale rozumiem, że kita tego podwójnego składu wystaje jeszcze ze semafor drogowskazowy? Za semafor który wskazuje "Stój"?
;-)
--- Koniec cytatu ---
Też o tym myślałem, że przeszkadza mu "stój" na U13, ale jak ustawiłem skład pod H8 tak że wystawał za Tm73 to też nie chciał jechać :(
Zastosowałem metodę:
--- Cytat: piotrek_wiedenka w 19 Sierpień 2013, 00:02:36 ---Nie, po prostu wyprawiasz 990, podajesz semafor, następnie z tyłu podjeżdża manewrówka i dla niej dajesz "do mnie" i ona z prędkością 0,5-1 km/h pcha, a wtedy długi skład rusza.
--- Koniec cytatu ---
i to pomogło. Druga Tamara, jako popychacz nie sprzęgnięty, popchnęła połączone składy, utknęła pod niepodanym Tm22, a 990 właśnie się wytacza w stronę TEFAMY :D
Nawet się rozpędził do 17 km/h. Zobaczymy czy dojedzie do celu.
Nie rozumiem tylko czemu to rusza jako manewry, a nie rusza jako pociąg. Nie rusza pociągowo nawet stojąc w połowie toru np. 8 gdy daję mu nakaz jazdy aby podciągnął pod semafor (co jest zrozumiałe dla każdego pojedynczego składu). Wygląda to tak, jakby AI przy pociągu sprawdzało brutto, a przy manewrach nie sprawdzało...
-------------
Dojechało. Rozpędziło się do zawrotnej prędkości 24 km/h i zniknęło w TEFAMIE :D
piotrek_wiedenka:
A jednak na "pych" jedzie ;D. Taki to pociąg na Tefamę http://www.youtube.com/watch?v=OudbTs0Q8DQ.
Arkady_1:
--- Cytat: piotrek_wiedenka w 19 Sierpień 2013, 18:52:24 ---A jednak na "pych" jedzie ;D.
--- Koniec cytatu ---
Zmyliłeś mnie tym "na pych" ;) Było od razu pisać "z popychem" ;)
Zupełnie jak pod górkę w Rembertowie z rezerwą z tyłu :)
Tylko nadal nie rozumiem czemu rusza jako manewr, a jako pociąg nie... ???
--- Cytat: piotrek_wiedenka w 19 Sierpień 2013, 18:52:24 ---Taki to pociąg na Tefamę http://www.youtube.com/watch?v=OudbTs0Q8DQ.
--- Koniec cytatu ---
Bo to trzeba było odpuścić, skład by się "ściągnął" na sprzęgach, rozepchnął na zderzakach i jazda do przodu. Pojedzie na 100%, albo... się porwie ;D Ewentualnie leciutko, leciuteńko, tak tylko-tylko przyhamować lokomotywę.
No ale to już trochę poza tematem i zaraz dostanę upomnienie :-[
EN57-002:
Witam, przedzieram się przez Lisków i zauważyłem, że poc. 88421 zatrzymany na grupie (nie dojechał do krawędzi peronowej) zmienia nr na powrotny. Screen w załączeniu. Inna spr. po torze 6 poc. jadą 20km/h, po torze 21 10km/h. Zakładam, że z prędkościami to ma tak być.
MiKol91:
--- Cytat: EN57-002 w 21 Sierpień 2013, 18:53:55 ---po torze 6 poc. jadą 20km/h, po torze 21 10km/h. Zakładam, że z prędkościami to ma tak być.
--- Koniec cytatu ---
Zły stan toru. Dla mnie to śmieszne, że w tym smyku są aż tak drastyczne ograniczenia torów stacyjnych. To samo tor do TEAFMY 20km/h(!). :-X
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej