Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
PrC31:
I bardzo dobrze, że są takie ograniczenia. Na realnych torach też pełno takowych, więc nie rozumiem o co mikolstwo płacze...
Odnośnie tematu: Sam przy tworzeniu rozkładu mam podobnie: jedzie mi od Zbigniewa SP42 z ryflakami do L. Rynku. Zatrzymuje się w pieronach Liskowa i bach: zmiana nr na powrotny. Rzućcie no Panowie jakimiś wskazówkami (mogą być te z zegara!), jak to jakoś ogarnąć by zmieniał w Rynku.
Arkady_1:
--- Cytat: MiKol91 w 21 Sierpień 2013, 19:03:25 ---
--- Cytat: EN57-002 w 21 Sierpień 2013, 18:53:55 ---po torze 6 poc. jadą 20km/h, po torze 21 10km/h. Zakładam, że z prędkościami to ma tak być.
--- Koniec cytatu ---
Zły stan toru. Dla mnie to śmieszne, że w tym smyku są aż tak drastyczne ograniczenia torów stacyjnych. To samo tor do TEAFMY 20km/h(!). :-X
--- Koniec cytatu ---
Cóż w tym dziwnego? Przecież to symulacja prawdziwej polskiej kolei. Otwórz WOS i przeglądaj: Skierniewice, Koluszki, Piotrków Trybunalski, Otwock, Wawer (dycha przy składzie), linia nr 20 tor szlakowy z Gdańskiej do Zachodniej: przed samym wjazdem i w obrębie WZS (praktycznie przez cały posterunek) 10km/h. Oto polska kolej właśnie.
Inna sprawa, że wyjeżdżając w Liskowie luzakiem z toru 6 (albo 8 - nie pamiętam) widać iż jest kawałek dobrego toru bo jeszcze przed rozjazdem luzak łapie ~38 km/h i hamuje do 20 km/h.
Co do zmiany numeru też to zauważyłem.
Poza tym jakiś przelot w stronę Wilamowic, ku memu zdumieniu, będąc już na szlaku "krzyknął" że zmienił numer pociągu na ten sam co miał przed zmianą...
piotrek_wiedenka:
W trybie debugowania ;D dokładnie widać gdzie są wstawieni sierżanci i odkąd lok ma zwolnioną prędkość.
Arkady_1:
--- Cytat: piotrek_wiedenka w 21 Sierpień 2013, 20:38:00 ---W trybie debugowania ;D dokładnie widać gdzie są wstawieni sierżanci i odkąd lok ma zwolnioną prędkość.
--- Koniec cytatu ---
:( u mnie tego nie widać :( Chyba mam inną wersje programu, albo nie umiem tego włączyć.
PS.
Za semaforem "O", przed rozjazdem 27 brakuje u mnie słupka ukresowego (W17).
Zacha:
Pewnie jakiś nadgorliwy "emka" pożyczył ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej