Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
dp116:
U mnie natomiast nie chcą się ,,wciskać'' przyciski na pulpicie.
Strzelec12:
Może nie masz włączonego czasu tylko zatrzymany?
uetam:
--- Cytat: Strzelec12 w 10 Październik 2012, 18:19:43 ---- jak poprosić posterunek odst. Tęcza o zamknięcie rogatek na km 67.592?
--- Koniec cytatu ---
W podst Tęcza siedzi dyżurny ruchu który sam zamyka rogatki gdy jest taka potrzeba.
--- Cytuj ---- do czego służy przycisk na pulpicie W, PK oraz ich lampki kontrolne?
--- Koniec cytatu ---
W - załączenie / wyłączenie nastawiania przebiegowego. Aby nastawić przebieg należy przy wciśniętym przycisku Shift Wybrać punkt początkowy przebiegu (przykładowo przycisk sygnałowy semafora A) a następnie punkt końcowy przebiegu (przykładowo biało-czarny przycisk 2a). Droga przebiegu powinna sie zaczac samoczynnie ukladac co bedzie sygnalizowane czerwoną lampką zaj. informująca o pracy układu. Jeżeli w jakiś sposób (zajętość, brak możliwości przełozenia rozjazdu) nie można zrealizować przebiegu można go skasować przyciskiem PK.
--- Cytuj ---- do czego służą przyciski przy odcinkach kontroli niezajętości?
--- Koniec cytatu ---
Patrz wyżej.
--- Cytuj ---- dlaczego po zadzwonieniu na TFPC Tęcza nie zgłasza się dyżurny ruchu (zgłasza się po zadzwonieniu na TFPC Wilamowice)?
--- Koniec cytatu ---
Tęcza i Wilamowice są na jednym łączu i nie da się zadzwonić tylko do samej Tęczy.
--- Cytuj ---- do czego służy przełącznik PB I/PB II oraz dlaczego nie działają razem z przełącznikiem noc/dzień?
--- Koniec cytatu ---
Przełacznik przetwornicy blokowej. Te przełączniki aktualnie nie działają.
Paweł:
--- Cytat: mateu w 10 Październik 2012, 19:21:25 ---W - załączenie / wyłączenie nastawiania przebiegowego.
--- Koniec cytatu ---
Przycisk W jest przyciskiem stabilnym (tak jak NP), a przy wyłączonym nastawianiu przebiegowym przebiegi można nastawiać indywidualnie tak samo jak w zwykłych urządzeniach typu E. System nastawiania przebiegowego jest systemem dodatkowym do urządzeń E; w praktyce takie rozwiązanie jest rzadkie (na pewno stacje Katowice, Rybnik, Tarnowskie Góry, Jelenia Góra, nie wiem czy gdzieś jeszcze) i na różnych stacjach działające nieco odmienny sposób (przykładowo Rybnik ma możliwość wariantowania przebiegów przyciskami zwrotnicowymi), a często niedziałające.
Strzelec12:
W pytaniu o zamknięcie rogatek chodziło mi o to, że po jakiej komendzie zamykane są rogatki czy po np. "Pociąg XXXX przyjechał o godz. hh:mm", czy po poproszeniu o wolną drogę. Stosowałem obie możliwości i czekałem aż rogatki się zamkną i nadal były otwarte. A przez otwarte rogatki nie mogę "puścić" pociągu na Wilamowice.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej