Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (78/187) > >>

Arkady_1:

--- Cytat: Cezar w 26 Sierpień 2013, 19:21:42 ---
--- Cytat: Arkady_1 w 26 Sierpień 2013, 18:35:02 ---Mi się utwierdza IT1L, pomimo że podaję semafor w kierunku Rynku. Błąd? Było już o tym?

--- Koniec cytatu ---
A przypadkiem utwierdzenie IT1L nie ma związku ze stanem blokady liniowej w kierunku Wilamowic?

--- Koniec cytatu ---
Utwierdziło się dopiero po podaniu semafora w stronę Rynku, a nie po wzbudzeniu blokady.

* Wzbudzenie blokady
* Podanie semafora do Rynku
* Utwierdzenie przebiegu do rynku i IT1L

miki:
Te odcinki ITcoś tam to mają takie dziwne uzależnienia od stanu blokady. Wszystkie.

maciejgrzywna:
IT1L podświetla się dopiero gdy strzałka przestanie mrugać i zacznie świecić światłem ciągłym.

Arkady_1:
@PrC31 - poszukam w papierach i dam znać na prv.

--- Cytat: PrC31 w 26 Sierpień 2013, 19:23:21 ---Odpowiedź na Twoje pytanie o utwierdzanie się IT1L na moim screenie. Będzie mnie to kosztowało zerwaniem dwóch plomb ;)
Nie miałem jeszcze takiej sytuacji aby dając semafor z trzynastego na Rynek utwierdziła mi się droga na IT1L.  Fakt, że  tam po zwolnieniu bloku przez Tęczę odwzbudzenie IT1L chwilkę trwa.

--- Koniec cytatu ---
Nic nie pojechało do Tęczy. To pierwsze czynności po odpaleniu programu, jak w punktach powyżej.
Dodam, że to utwierdzenie IT1L nie przeszkadza w podaniu semafora w stronę Tęczy. Dlatego sobie myślę, że może w programie gdzieś jest zapętlone zapalenie żaróweczek w szczelinach, bez faktycznego utwierdzenia przebiegu.
Wzbudzenie blokady sekundy po szóstej - trochę czasu strzałka świeciła się światłem ciągłym, a podanie semafora 6:01 i natychmiast świeci się IT1L.
Załączam obrazki z upływem czasu.

PS.
Ręczne ustawianie przebiegów.

uetam:
Odcinki szlakowe podswietlaja sie na bialo gdy blokada jest ustawiona na wyjad 'od nas'. Widzialem takie cos na pewnej stacji, spodobalo mi sie i wprowadzilem tutaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej