Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (79/187) > >>

maciejgrzywna:
Nie wiem co kombinujesz z tym Rynkiem, co on ma wspólnego z blokadą do Tęczy? IT1L się nie utwierdza, a tylko podświetla. Ma to na celu zapewne potwierdzić, że można już wyprawić pociąg.

Arkady_1:

--- Cytat: mateu w 26 Sierpień 2013, 19:55:39 ---Odcinki szlakowe podswietlaja sie na bialo gdy blokada jest ustawiona na wyjad 'od nas'. Widzialem takie cos na pewnej stacji, spodobalo mi sie i wprowadzilem tutaj.

--- Koniec cytatu ---
Rozumiem i podoba mi się, ale w tym przypadku one się podświetlają dopiero po podaniu Z13 w stronę Rynku, a nie po wzbudzeniu blokady.

--- Cytat: maciejgrzywna w 26 Sierpień 2013, 19:56:59 ---Nie wiem co kombinujesz z tym Rynkiem, co on ma wspólnego z blokadą do Tęczy? IT1L się nie utwierdza, a tylko podświetla. Ma to na celu zapewne potwierdzić, że można już wyprawić pociąg.

--- Koniec cytatu ---
Co tu można kombinować?
Wzbudzam blokadę do Tęczy. Blokada się wzbudza, świeci światłem ciągłym, szczeliny IT1L są ciemne. Koniec działalności z blokadą. Dotychczas jasne, nie?
Ustawiam (ręcznie) przebieg do Rynku (wolno mi przecież), wiem że nie mający nic wspólnego z blokadą do Tęczy, a mimo to zapalają się szczeliny IT1L. To wg Ciebie w porządku, tak?
To tylko u mnie tak działa przy opisanej kolejności wykonywania czynności?

Cezar:

--- Cytat: Arkady_1 w 26 Sierpień 2013, 20:03:26 ---To tylko u mnie tak działa przy opisanej kolejności wykonywania czynności?

--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, mnie też teraz tak się zapaliło. Oczywiście przy już wzbudzonej blokadzie do Tęczy. Ale jakby nie podać semafora Z13 to i tak IT1L się zapali po chwili.
PS: mnie także podoba się to podświetlenie IT1L/IT2L, gdy jest blokada ustawiona od nas :)

Arkady_1:

--- Cytat: Cezar w 26 Sierpień 2013, 21:57:37 ---Potwierdzam, mnie też teraz tak się zapaliło. Oczywiście przy już wzbudzonej blokadzie do Tęczy. Ale jakby nie podać semafora Z13 to i tak IT1L się zapali po chwili.

--- Koniec cytatu ---
Fakt. Odpaliłem od 6:00, od razu wzbudziłem blokadę i czekałem. 6:12 zaświeciło się IT1L. Akurat w momencie gdy Borek blokował blok, chociaż nie sądzę aby to miało (a na pewno nie powinno) coś z tym wspólnego, ale... przy wstrzymanym ruchu ze wszystkich stron, pomimo wzbudzenia blokady do Tęczy od 6:00 do 10:00 odcinek IT1L w ogóle się nie zaświecił.
Zasadniczo nie przeszkadza to w rozgrywce, a jak się zastanowić to dodaje realności, bo "nie jest to usterką, działa różnie, i nawet zabezpieczeniowiec nie wie dlaczego tak się dzieje" ;D

uetam:
To po prostu wkradl sie bug ktorego niezauwazylem. Bedzie poprawione .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej