Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (83/187) > >>

miki:
Tak zawsze włączy Pc2 jak widzi W24 do Borku. Na Nke nie włącza.

taper:

--- Cytat: miki w 31 Sierpień 2013, 14:45:30 ---Tak zawsze włączy Pc2 jak widzi W24 do Borku. Na Nke nie włącza.

--- Koniec cytatu ---
Hmm, nie wiem jak Ty to wpisujesz , ale mnie zmienia sygnał zmienia się, gdy lokomotywa minie semafor.

MaKu:
Dokładnie. Działa prawidłowo.

Podytkowany rozkaz powinien brzmieć następująco:

"Rozkaz pisemny „N” nr 160 dla pociągu nr 222, data dzisiejsza, rubryka pierwsza: od Liskowa do Borek tor nr 2 jest zamknięty, ruch jednotorowy dwukierunkowy wprowadzono po torze nr 1, rubryka druga: zezwalam po otrzymaniu tylko tego rozkazu pisemnego przejechać obok wskazującego sygnał „Stój” semafora E i wyjechać w kierunku Borek na tor szlakowy nr 1, rubryka czwarta: wjazd z toru szlakowego nr 1 na stację Borek odbędzie się po otrzymaniu sygnału zastępczego „Sz” na osobnym urządzeniu ustawionym z lewej strony toru. Lisków Ls, godzina 00:01, nadał dyżurny Kowalski."

Ewentualnie:

Rozkaz pisemny „N” nr 161 dla pociągu nr 222, data dzisiejsza, rubryka druga: zezwalam po otrzymaniu tylko tego rozkazu pisemnego przejechać obok wskazującego sygnał „Stój” semafora E i wyjechać w kierunku Borek na tor szlakowy nr 1, rubryka czwarta: wjazd z toru szlakowego nr 1 na stację Borek odbędzie się po otrzymaniu sygnału zastępczego „Sz” na osobnym urządzeniu ustawionym z lewej strony toru, rubryka szósta: Od Liskowa do Borek przy obu torach czynnych, wprowadzono ruch dwukierunkowy po torze numer 1. Lisków Ls, godzina 00:12, nadał dyżurny Kowalski.

maciejgrzywna:
Z tego co wiem, to pociąg z naszego posterunku (Liskowa) będzie jechał z sygnałem Pc2 tylko wtedy, gdy w parametrze wskaźnika W5 wpisze się liczbę zaokrągloną w dół do liczby nieparzystej, będącą długością toru między tym wskaźnikiem a najbliższą tarczą manewrową czy zwrotnicą, dotyczy to Edytora Układu Torowego. Wydaje mi się, że ani rozkaz pisemny N, ani wskaźnik W24 nie wpływają na to, że pociąg będzie jechał z sygnałem Pc2.

jageer:

--- Cytat: MaKu w 31 Sierpień 2013, 17:32:19 ---"Rozkaz pisemny „N” nr 160 dla pociągu nr 222, data dzisiejsza, rubryka pierwsza: od Liskowa do Borek tor nr 2 jest zamknięty, ruch jednotorowy dwukierunkowy wprowadzono po torze nr 1, rubryka druga: zezwalam po otrzymaniu tylko tego rozkazu pisemnego przejechać obok wskazującego sygnał „Stój” semafora E i wyjechać w kierunku Borek na tor szlakowy nr 1, rubryka czwarta: wjazd z toru szlakowego nr 1 na stację Borek odbędzie się po otrzymaniu sygnału zastępczego „Sz” na osobnym urządzeniu ustawionym z lewej strony toru. Lisków Ls, godzina 00:01, nadał dyżurny Kowalski."

--- Koniec cytatu ---

A po cholerę go informować jaki będzie sygnał w Borku, po drugie jakie osobne urządzenie ustawione z lewej strony toru? To nie jest przenośna latarnia z Sz oidp...

Chyba za bardzo przepisowo pracujecie  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej