Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (10/187) > >>

Strzelec12:
Jeszcze dwa pytanka wynikające z niepewności:
- czy w miejscu wskazanym na screenu mają się zatrzymywać poc. osob. ?
- czy pociągi jadące z Testowa zawsze spóźniają się o 1 min. ?

Zacha:
1. Tak.
2. Widocznie coś jest skopcone w rozkładzie jazdy.

Pr1:

--- Cytuj ---- czy pociągi jadące z Testowa zawsze spóźniają się o 1 min. ?
--- Koniec cytatu ---
Pociągi z Testowa się spóźniają, ponieważ szlak między Liskowem a Testowem został przedłużony do takiej jaki widzisz z Testowa długości, a rozkład nadal jest pod krótszy szlak (stary ten co był dawno temu). Czyli można powiedzieć, iż
--- Cytuj ---coś jest skopcone w rozkładzie jazdy.
--- Koniec cytatu ---
  ;) Dlatego też chcę napisać nowy RJ, lecz nie wiem dlaczego rozkład nie chce "wejść" do symulatora tylko ciągle wczytuje się ten podstawowy.

Esmerivo:
Od razu się przywitam, bo jestem nowy tutaj. Cześć ;D
Chciałem podziękować twórcom, którzy poświęcają czas na tworzenie tego symulatora i życzę im dalszych sukcesów.

Żeby nie było, że robię offtop tutaj, to chciałbym zadać kilka pytań odnośnie nowej wersji symulatora (bo to skłoniło mnie do założenia konta na tym forum).

- kiedy wpuszczam pociąg ze Zbyszek na tor nr 5, po dojechaniu i zatrzymaniu się pode semaforem N5 droga przebiegu nie kasuje się (obrazek w załączniku). Muszę ją sam kasować, przez zerwanie plomby na zc.

- problem mam z pociągami z TEFAMA, w rozkładzie jazdy mam 108047, 142073, 142074, 106167 które nie przyjechały, a nawet nie zostały zgłoszone przez TEFAMA. (gram od 6:00, aż póki co do 14:27 - więc nie wiem czy kolejne również nie przyjadą).

- kiedy przez zwrotnice 1/2 przejeżdża pociąg, nie można zmienić przebiegu zwrotnicy 3/101

- do czego służy (nie wiem jak to nazwać) semafor T i L-P nad przyciskiem Pul1W?

- nie mogę podać sygnału do manewrów na semaforze N5, oczywiście zwrotnice są ustawione jak trzeba i naciskam N5/m. Radzę sobie tym dając przez radio do maszynisty polecenie "Manewr za N5".

- kiedy na semaforze N5 podam wolną drogę, nie świeci się cała droga przebiegu (w załączniku)

Nie jestem człowiekiem związanym z koleją, a tylko pasjonuje mnie ona, więc proszę o wyrozumiałość jeśli tłumaczę coś chaotycznie, oraz jeśli błędy wynikają z mojej nie wiedzy :)

MaKu:
Te wszystkie niedociągnięcia związane z zależnościami zapewne twórcy będą sukcesywnie eliminować. Nie zapominajmy, że jest to wersja beta.

--- Cytat: Esmerivo w 12 Październik 2012, 09:32:57 ---- do czego służy (nie wiem jak to nazwać) semafor T i L-P nad przyciskiem Pul1W?

--- Koniec cytatu ---

Powtarzacze semaforów stacji Testowo.
T - wjazdowy od nas do Testowa
L-P - wyjazdowe z Testowa do nas

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej