Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (93/187) > >>

Cezar:

--- Cytat: miki w 17 Wrzesień 2013, 16:22:51 ---Tylko... Po co zmieniać numer pociągu na "-"???

--- Koniec cytatu ---
Np po to, aby wykryć buga :)

dedyk:
Witam serdecznie!

Chciałbym prosić o małą pomoc, gdyż mam pewien problem, z którym nie jestem w stanie sobie poradzić.

Otóż po torze numer 2 z Wilamowic jechał sobie pociąg numer 783012 i pech chciał, że zepsuł się na szlaku. W takiej sytuacji zamknąłem tor i ruch dwukierunkowy prowadziłem po torze numer 1. W między czasie wysłałem luzaka, aby ściągnął tego nieszczęśnika, co też uczyniłem. Otworzyłem tor, lecz niestety Wilamowice nie chcą  przesyłać pociągów tym torem. Otwierając sobie okienko debugowania widzę, że przy Wilamowicach przy torze numer 2 przy TZP nadal widnieje numer 783012. Przypuszczam, że pewnie czegoś nie zrobiłem prawidłowo, ale jak zresetować ten tor, aby ruch prowadzony był już normalnie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Fryderyk

MaKu:
Oddałeś blok? Zgłoś telefonicznie, że pociąg przyjechał i tyle.

dedyk:
Niestety nie jestem w stanie zwolnić bloku. Strzałka cały czasu świeci na biało i nie chce się wyłączyć. A jak zawiadomić telefonicznie o przybyciu pociągu to Wilamowice mówi, że nie zna takiego pociągu.

Dołączam 2 zrzuty ekranu.

MaKu:
Zakładam, że pociąg utknął na szlaku Wilamowice - Tęcza. A Ty po podłączeniu loka ratunkowego nie zmieniłeś numeru na 783012 tylko zostawiłeś "manewr".

Tak więc programowo, 783012 wyjechał z Wilamowic, ale do Tęczy nie dojechał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej