Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
Zacha:
W podglądzie terenu po prostu nie widzimy wszechobecnych sierżantów :)
piotrek_wiedenka:
@ Cezar, a gdzie na SSP po lewym zwalnia jak jedzie do Wilamowic, bo u mnie jedzie Vmax? Akurat w przypadku osobowego jest to 90km/h. Sierżantów jest pełno :), którzy urozmaicają symulację (np. 10 km/h ;D).
Tomasz Dulak:
Po za tym w usterkach np. System jest podpięte pod SSP na kilometrze 72, a błąd systemu wywala na każdym... z 3 SSP UZK RASP.
W ogóle tego naprawić się nie da, tych dwóch pozostałych SSP...
Cezar:
--- Cytat: piotrek_wiedenka w 21 Wrzesień 2013, 21:39:19 ---@ Cezar, a gdzie na SSP po lewym zwalnia jak jedzie do Wilamowic, bo u mnie jedzie Vmax? Akurat w przypadku osobowego jest to 90km/h. Sierżantów jest pełno :), którzy urozmaicają symulację (np. 10 km/h ;D).
--- Koniec cytatu ---
Rzeczywiście, jadą mi z Vmax. Ale jestem pewien, że pewnego razu jak miałem zamkniętą jedynkę do Wilamowic z racji konserwacji sieci to mi pociągi zwalniały do 20stki, ale tylko w kierunku Wi po lewym. SSP było sprawne. Teraz wszystko działa :P
A o sierżantach to wiem :) Bardzo mnie cieszy ich obecność, dodają realizmu :)
piotrek_wiedenka:
Znalazłem kolejny błąd. Otóż przy podaniu semafora W na tor 1b wyświetla on sygnał S13a. To jest prawidłowo. Jeśli jednak po podaniu semafora W na tor 1b, podaję semafor P to w semaforku W zmienia się sygnał na S5 (wygasa soczewka dolna pomarańczowa i pas świetlnz) :o
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej