Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
miki:
Chyba głównie chodzi o SSP do Rynku...
piotrek_wiedenka:
Może kabel w p.o. Kukułka w końcu położą :)
EN57-002:
Stworzyłem rozkład jazdy dla Liskowa i w ramach testowania pojawiła się sytuacja, w której Tęcza pyta się Liskowa co z poc., który stoi u niej pod semaforem. W załączeniu screen.
I jeszcze jedno. Od składu wagonów odczepiłem lok.ET41 na koniec składu dopiąłem SM48 na manewry, połączyłem i skład czekał na dyspozycje. Na czoło składu dopiąłem drugą SM48, bo skład miał być dzielony. Po tym manewrze skład zaczął migrować w stronę semafora. Chciałem odpiąć loka z tyłu, ale nie reagował. Po zapisaniu stanu programu i uruchomieniu na nowo, skład nadal migrował, ale udało się odpiąć oba loki i odstawić od niego i w tedy podświetlił się na czerwono. Gdzieś czytałem, że tak się podświetla jak się wykolei. Jak ten skład usunąć z toru?
piotrek_wiedenka:
Wykolejony skład wyrzucasz w Debugowaniu. Wpisujesz jego nazwę i usuń. Trzeba było krzyczeć przez radio STÓJ do tej Tamary, która Ci uciekała. Możesz pokazać zapis z rejestratora oraz save'a?
EN57-002:
Save'a wciepnę, tylko trochę później. Piszę ten post aby nie było wrażenia, że olewam własny wpis, ale zaczyna się okres przedświąteczny to też zajęć trochę więcej. Co do pierwszej części postu, to przydarzyło mi się to drugi raz, ale robi to wrażenie jakby to Wilamowice pytały się Tęczy co z poc. stojącym u niej tylko z niewiadomego powodu jest to przeniesione na pytanie Tęczy do Liskowa co z tym poc. Odnoszę wrażenie, że przydała by się w telefonogramach zapowiadawczych odpowiedź na pyt.: co z poc. 41502? - "brak wolnego toru na przyjęcie", albo "stoi pod wjazdowym". A tak naciskam "przyjąłem" i "koniec" coś jak odpier**l się.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej