Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
EN57-002:
To dwa save'y pierwszy z 16:15, jak skład z lokami odłączonymi, ale drga i nie da się ich odłączyć, drugi już po resecie programu, kiedy udało się je odłączyć.
Paweł:
--- Cytat: EN57-002 w 15 Grudzień 2013, 15:05:01 ---ale robi to wrażenie jakby to Wilamowice pytały się Tęczy co z poc. stojącym u niej tylko z niewiadomego powodu jest to przeniesione na pytanie Tęczy do Liskowa co z tym poc. Odnoszę wrażenie, że przydała by się w telefonogramach zapowiadawczych odpowiedź na pyt.: co z poc. 41502? - "brak wolnego toru na przyjęcie", albo "stoi pod wjazdowym".
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli posterunek pyta się, co z pociągiem, a pociąg stoi u niego pod semaforem, to jest to problem z programem - posterunek widocznie nie zarejestrował zbliżania się pociągu. Takie zgłoszenie zawsze kierowane jest do użytkownika, bo przeważnie wynika z jego błędu (np. brak zgłoszenia zatrzymania).
piotrek_wiedenka:
Musisz dać jeszcze plik .roz z rozkładem :D. Jeżeli Wilamowice się pytają "Co z pociągiem XXX" to nie włączyłeś blokady liniowej i dlatego krzyczy. Jeżeli wysyłałeś pociąg na Sz-ta to jest przycisk dPa1L/dPa2L.
EN57-002:
piotrek_wiedenka
a zadałeś sobie trochę trudu i przejrzałeś screen z sytuacji kiedy Tęcza pyta się o poc. stojący u niej? Ten poc. jedzie z Wilamowic do mnie, a nie ode mnie do Wilamowic. W tym przypadku to Wilamowice włączają blokadę i ją włączyły. On tam stoi bo nie wjechał do Liskowa poprzedni pociąg i jak na kolei, stoją po kolei.
piotrek_wiedenka:
Screeny oczywiście, że oglądałem. Fakt mój błąd, po prostu odwróciłem sytuację. To dzwonienie Wilamowic to niestety jest błąd w programie.
Czy w Liskowie jest jakaś możliwość wprowadzenia stałych "sierżantów", czy trzeba dla każdego pociągu dyktować "O"?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej