Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (102/187) > >>

matek__9292:
Postanowiłem sprawdzić rozkład piotpal i miałem dziwną sytuację.
Gdy na stację wjeżdżał pociąg 88100 z Wilamowic do Zbyszek przygotowałem lokomotywę na wymianę. Chciałem zatrzymać pociąg na torze 2b i tam wymienić lokomotywę. Po wjeździe pociągu zadzwonił SKP z informacją "Pociąg 88100 przyjechał bez sygnałów końca pociągu.". Po przełączeniu na podgląd terenu zauważyłem, że pociąg przejechał obok semafora P na S1. Dostępna była tylko opcja zahamuj odprzęg więc ją wybrałem. Pociąg zatrzymał się pod semaforem F i jedyne co mogę zrobić to zmienić numer.
Czy można wyjść z tej sytuacji omijając debugowanie?
Dołączam sav.

EDIT

Sprawa nieaktualna znalazłem błąd.
W rozkładzie w polu skład jest wpisane na początku "EU07[m=80][p=3200][vm=120],5,0" czyli lokomotywa jest zapisana jako wagon. A przy okazji poprawy błedu w rozkładzie ten pociąg powinien mieć wpisany 2 tor a nie 1.

piotpal:
Dzięki serdeczne za zauważenie błędu. Sam go wykryłem już po publikacji błędu i uaktualnię najbliższym czasem.

piotr1859:
ponawiam swe pytanie kiedy najnowsza wersja dziekuje za odpowiedz

solid:

--- Cytat: piotr1859 w 30 Grudzień 2013, 12:25:08 ---ponawiam swe pytanie kiedy najnowsza wersja dziekuje za odpowiedz

--- Koniec cytatu ---
Nie zauważyłeś odpowiedzi? Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem?

--- Cytat: dp116 w 13 Listopad 2013, 20:57:06 ---
--- Cytat: piotr1859 w 13 Listopad 2013, 12:09:42 ---Kiedy będzie nowa wersja??

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Regulamin forum ---6. Nie zadawaj pytań o termin wydania nowej wersji programu, rozkładu jazdy itp., gdyż autorzy rozwijają projekt nieodpłatnie, w ramach wolnego czasu i nie są w stanie na nie odpowiedzieć.

--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

Pr1:

--- Cytuj ---Kiedy będzie nowa wersja??
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Panowie jak bedzie to bedzie. Ostatnio cos sie zaczelo powoli do przodu posuwac, wiec mozecie miec nadzieje ze do swiat bedzie nowa wersja.
--- Koniec cytatu ---
W tym przypadku punkt 6 nie liczy się, ponieważ autor odpowiedział na pytanie. Jednakże moim zdaniem powinno wprowadzić się punkt 6a i 6b.
6a. Autorzy nie mają prawa odpowiadać na pytania dot. wydania projektów, ponieważ jest do sprzeczne z punktem 6 Regulaminu forum.
6b. Autorzy nie mają  prawa wprowadzać użytkowników forum w błąd co do terminu wydania, ponieważ rozwijają projekt nieodpłatnie, w ramach wolnego czasu i nie są w stanie określić powyższego terminu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej