Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
greg86:
Zauważyłem że podanie w telefonogramie polecenia manewr x (liczba jazd manewrowych) nie działa prawidłowo w Rynku. Podałem, dla przykładu, komunikat: "Zamknij przejzd na 1 jazdę manewrową", po czym przejazd został zamknięty, jednak po przejeździe lokomotywy manewrowej, ani po powrocie ze składem od 7781 przejazd nie został otwarty. Konieczne było wysłanie telefonogramu "Otwórz przejazd".
EN57-002:
Dlatego w swoim rozkładzie jazdy dla Liskowa (odnośnie podsyłania loków luzem) przyjeżdżają w nocy 4 spięte różnego rodzaju trakcji i mocy, i stoją na stacji jako rezerwowe do nieoczekiwanych zdarzeń lub manewrów. Bardzo przydatne przy defektach loków startujących ze stacji. Ewentualnie można zapobiegawczo na początku służby zadysponować przysłanie loka/ów i też będzie spr. załatwiona wcześniej.
piotr1859:
--- Cytat: EN57-002 w 27 Luty 2014, 09:45:57 ---Dlatego w swoim rozkładzie jazdy dla Liskowa (odnośnie podsyłania loków luzem) przyjeżdżają w nocy 4 spięte różnego rodzaju trakcji i mocy, i stoją na stacji jako rezerwowe do nieoczekiwanych zdarzeń lub manewrów. Bardzo przydatne przy defektach loków startujących ze stacji. Ewentualnie można zapobiegawczo na początku służby zadysponować przysłanie loka/ów i też będzie spr. załatwiona wcześniej.
--- Koniec cytatu ---
Szkoda, ze tak nie jest w rzeczywistości :) defekt i od razu rusza ze stacji ratunkowy :)
dp116:
--- Cytat: piotr1859 w 27 Luty 2014, 10:54:31 ---
--- Cytat: EN57-002 w 27 Luty 2014, 09:45:57 ---Dlatego w swoim rozkładzie jazdy dla Liskowa (odnośnie podsyłania loków luzem) przyjeżdżają w nocy 4 spięte różnego rodzaju trakcji i mocy, i stoją na stacji jako rezerwowe do nieoczekiwanych zdarzeń lub manewrów. Bardzo przydatne przy defektach loków startujących ze stacji. Ewentualnie można zapobiegawczo na początku służby zadysponować przysłanie loka/ów i też będzie spr. załatwiona wcześniej.
--- Koniec cytatu ---
Szkoda, ze tak nie jest w rzeczywistości :) defekt i od razu rusza ze stacji ratunkowy :)
--- Koniec cytatu ---
Wtedy nie byłoby tego całego klimatu opóźnień na PKP. I tego słynnego "sorry, taki mamy klimat". :)
EN57-002:
Wiem, że to niezręcznie pisać post pod postem własnym, ale ten dot. spr. technicznych w symulatorze. W rozkładzie jazdy, który stworzyłem dla Liskowa część poc. pośp. zatrzymuje się na przystankach osobowych pods. Tęcza oraz p.o. Kukułka. Np. poc. nr 6202, który w debugowaniu ma priorytet=5 w rozkładzie jazdy w polu identyfikator W4 wpisaną 1-kę w rodzaju EIE z niewiadomych przyczyn staje na w/w. przystankach. Co może być powodem jego tam stawania?
Druga spr. Podejrzałem w debugowaniu oznaczenia wskaźników W9 dot. toru 4b i jak mi się zdaje nie ma tam odnośnego wskaźnika ograniczającego prędkość, a poc. wpuszczane z Tefamy na ten tor jadą do semafora K z prędkością 20km/h, za nim zwiększają już do 40km/h.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej