Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (116/187) > >>

djuzi:
Nie zawsze tak jest, że przy jeździe po angliku semafor nadaje sygnał z ograniczeniem prędkości do 100 km/h. Czasem prędkość drogowa <=100, czasem postawione jest ograniczenie stałe <=100 km/h.

TaKeT:
Aha, no to ok :)

Myślałem że sygnały daje się ,,na zapas" coby nie było problemów jak się szlakowa zwiększy :) itd.

OT: Czy w ten sam sposób jeśli szlakowa=40 semafor może wyświetlić zielone przy jeździe ,,na bok" po rozjazdach?

IZKR:

--- Cytat: djuzi w 27 Czerwiec 2014, 22:13:45 ---Nie zawsze tak jest, że przy jeździe po angliku semafor nadaje sygnał z ograniczeniem prędkości do 100 km/h. Czasem prędkość drogowa <=100, czasem postawione jest ograniczenie stałe <=100 km/h.

--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam to na całej sieci PKP dla rozjazdów krzyżowych ograniczona jest szybkość do 100 km/h na prosto. Na bok oczywiście 40...
--- Cytat: zolwik w 27 Czerwiec 2014, 21:30:23 ---
--- Cytat: TaKeT w 27 Czerwiec 2014, 20:49:11 ---Podczas wjazdu z Testowa na 4b semaforek A świeci jedną pomarańczę mimo jazdy po krzyżowym

--- Koniec cytatu ---
i co w związku z powyższym? sygnał poprawny
--- Koniec cytatu ---
Sygnał nie jest poprawny. Sygnał S5 informuje tylko, że następny na stój a nic nie mówi o szybkości przy tym semaforze. Właściwym sygnałem powinien być S9 (dwa pomarańczowe z zielonym paskiem). Jak tego nie ma to co najmniej wskaźnik W27a/10 poprzedzany wskaźnikiem W8/10. Ograniczenie do 100/h dla rozjazdów krzyżowych obowiązywało już w czasach gdy budowano przekaźnikowe srk czyli głowica semafora powinna być z pasem zielonym.
Czyli tu jest zadanie dla twórcy programu: trzeba dołożyć zielony pas na sem A

Zacha:
Nie trzeba, bo ZTCP szlakowa do Testowa wynosi 80km/h, czyli mieści się w dopuszczalnej granicy. W moich rejonach nigdzie nie ma pasów na semaforach na posterunkach gdzie są angliki, ponieważ szlakowa jest mniejsza lub równa 100km/h.

TaKeT:
Chodziło mi właśnie o to co napisał IZKR... Czy zawsze wskazania sem. dobiera się do szlakowej, czy jest dowolność? Np. na głównym z tego co pamiętam wjazd z Opola ma szlakową 90 100 ale po angliku na zwolnienie z pasem się świeci zawsze...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej