Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
Paweł:
Wystarczy umieścić plik .roz w katalogu z programem i wybrać go przy uruchamianiu programu. Rozkład musi mieć poprawnie wpisany skrót posterunku (Ls) żeby był widoczny na liście.
Daniel:
Ok zadziałało dzięki, pojawił się niestety problem, stacja Wilamowice, chce wyprawić do mnie pociąg parzysty, pyta czy droga jest wolna, ale "nie bierze" pozwolenia na blokadzie, a po chwili zgłasza mi że nie może wyprawić pociągu.
jageer:
--- Cytat: Daniel w 14 Październik 2012, 13:28:59 ---Ok zadziałało dzięki, pojawił się niestety problem, stacja Wilamowice, chce wyprawić do mnie pociąg parzysty, pyta czy droga jest wolna, ale "nie bierze" pozwolenia na blokadzie, a po chwili zgłasza mi że nie może wyprawić pociągu.
--- Koniec cytatu ---
Po którym torze? Może jest usterka blokady jeżeli dałeś Poz po jedynce :), a Wi tego nie widzi, zresztą tam jest masa różnych dziwnych przypadków, jak się posypie blokada, albo zamknie tor i otworzy to potem się wszystko kotłuje...
Daniel:
Nie ma żadnej usterki a na blokadzie też nic nie ruszałem. Usterka występuje po torze nr 2, jest to 1 pociąg (wczytany mam swój rozkład).
Dziwna sprawa, ponieważ Wilamowice chcą wyprawić ten pociąg po torze nr 1, w rj pociąg ma przypisane oba tory szlakowe.
Pr1:
Ponieważ wpisałeś 1,2 i wg. Wilamowic tor 1 jest domyślny i na niego wyprawia pociąg.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej