Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (124/187) > >>

dedyk:
Ja mu dałem polecenie "Manewr za S1/Ms1" i lokomotywka pominęła tarczę. Tylko nie wiem, czy tak to powinno robić się i czy jest to zgodne z przepisami.

greg86:

--- Cytat: EN57-002 w 24 Lipiec 2014, 12:53:15 ---Podjechałem 889022 pod tarczę Tz1, ale nie mogę jej podać. Powinna działać?

--- Koniec cytatu ---

Widzę że jeszcze nie masz wersji z poprawką zwolnienia przebiegu z Rynku do Spedpolu. Dopóki przebieg pociągowy z semafora X się nie zwolni, dopóty nie będzie można podać Ms2

TaKeT:
Po godzinie jazdy nic się nie wywaliło... Co do zapowiadania poc. to również wolałbym żeby była to opcja, bo czuje się jakbym z każdej strony miał TZP :)

EN57-002:

--- Cytat: greg86 w 24 Lipiec 2014, 15:45:31 ---Widzę że jeszcze nie masz wersji z poprawką zwolnienia przebiegu z Rynku do Spedpolu. Dopóki przebieg pociągowy z semafora X się nie zwolni, dopóty nie będzie można podać Ms2

--- Koniec cytatu ---
Pobrałem wersję v4 i przechodzę ją i dla 89940 chyba komunikat do zmienienia. Wjeżdża w peron i "Lisków, wjazd do Rynku z Miasta.", a jak pamiętam to sygnał na semaforze za peronami (em) podaje się jak poc. stanie w nich (m), chyba że coś się zmieniło ewentualnie tu jest inna sytuacja, bo wjazd na bocznicę szlakową osłaniany semaforem. Może IZKR rozszerzyłby temat?

uetam:

--- Cytat: dp116 w 24 Lipiec 2014, 08:30:16 ---Już chciałbym zgłosić pierwszy błąd. Przy wybraniu obcji startu symulacji o 18 w niedzielę, gra uruchamia się o godzinie 6.

--- Koniec cytatu ---
To akurat jest zamierzone. Opcja startu o 18 zostanie dorobiona gdy poprawie te malutkie bugi które zostały wypisane w tym temacie..

--- Cytuj ---Naszła mnie wątpliwość jak prowadzić dzienniki... Czy powinienem mieć jeden na Lisków-Lisków miasto (i co wtedy wpisywać jako godzinę odjazdu/przyjazdu) czy mieć 3 dziennki Lisk.- p.odg Rynek, Podg. Rynek - Lisków i Podg. Rynek - Miasto.... Jak uważacie?
--- Koniec cytatu ---
Dziennik w sumie mozesz prowadzic tylko dla szlaku Liskow Rynek - Liskow Miasto. Docelowo wszystko zostanie opisane w dokumentacji..

--- Cytuj ---Zgłaszam, że na post. 3. nie zamykają się rogatki (N3/N4), tak ma być? Usterek nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Błąd. Poprawimy.

--- Cytuj ---No właśnie. A propos tych rogatek. Jak mam zgłaszać, żeby Post. 3 zamknął przejazd jak poc. jedzie od strony Miasta? Zwykłe: "Pociąg xxxxx odjechał" nie pomaga. Od strony Liskowa to działa. 
--- Koniec cytatu ---
Pociag xxx wjezdza lub po prostu dwa krotkie sygnaly na centralce.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej