Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
piotrek_wiedenka:
Z listy rozwijalnej można wybrać czy podajesz "XXX jazda torem lewym do Borku." lub "XXX jazda torem lewym do Wilamowic." ;)
TaKeT:
Ja mam pytanie z innej beczki; czemu 7781 ma wpisany ph w rj? Nie powinno być pt?
dp116:
--- Cytat: EN57-002 w 24 Lipiec 2014, 18:33:21 ---I jeszcze jedna sprawa:
[08:03] Ls: Lisków, Kalota.
[08:03] TW: Testowo, Olszewska.
[08:03] TW: Co z pociągiem 55171?
i co jej odpowiedzieć?
--- Koniec cytatu ---
Blokadę zwolniłeś? :)
TaKeT:
--- Cytat: EN57-002 w 24 Lipiec 2014, 17:00:06 ---Pobrałem wersję v4 i przechodzę ją i dla 89940 chyba komunikat do zmienienia. Wjeżdża w peron i "Lisków, wjazd do Rynku z Miasta.", a jak pamiętam to sygnał na semaforze za peronami (em) podaje się jak poc. stanie w nich (m), chyba że coś się zmieniło ewentualnie tu jest inna sytuacja, bo wjazd na bocznicę szlakową osłaniany semaforem. Może IZKR rozszerzyłby temat?
--- Koniec cytatu ---
Co prawda daleko mi do IZKRa, ale obserwując zdalnie sterowany p.odg zawsze semafor idzie ,,z marszu" - choćby dlatego że nie widzisz gdzie jest pociąg... A tej zasady to czasem nawet na stacjach się nie stosuje (jak da do peronu to osobówka musi zwalniać do 40, a jak da ,,przelot" to jedzie na Vmax) chociaż z przepisami to się nie zgadza...
gumini_0317:
No właśnie, a nie jest tak, że nie wolno podawać przelotu jeżeli pociąg ma zaplanowany postój?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej