Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (130/187) > >>

MaKu:

--- Cytat: dedyk w 26 Lipiec 2014, 10:33:30 ---Witam serdecznie!

Mam małe pytanie o pociąg 11273. Co ja mam z tym pociągiem zrobić.

Rozumiem, że z pociągu 11273 ma wybić cysterny na pociąg 2262 i wysłać go do Borka, ale w takim przypadku stąd mam wziąć lokomotywę spalinową? Mam zamówić? No i co dalej mam zrobić z pozostałą częścią pociągu - tj. z platformami do Liskowa. Mam je przemanewrować na plac załadunkowy? A kto je później ode mnie zabierze?

Pozdrawiam,
Fryderyk

--- Koniec cytatu ---

Wszystkie pociągi 22xx obsługuje SM42 przejeżdżająca 11271. Potem, około 16 przyjeżdża SM31 jako 888043 z Bk do pomocy przy 2270 (chyba) i 9942.

TaKeT:
Tarcza manewrowa 201 nie daje się (przynajmniej u mnie) nastawić przebiegowo... Po wyłączeniu przebiegowego nastawiania i naciśnięciu - wyświetla się... Z p.odg. Lisków Rynek da się ,,na raz" zrobić drogę aż w perony liskowa (dwa przebiegi) a w drugą stronę już nie...

EN57-002:
Od 66185 odpinam jedną ET22 i wstawiam na tor 72 do rezerwy, a od 44181 to samo robię z ST44 i też do rezerwy. W ten sposób mam dwa loki w razie "w", a ST44 mogę robić manewry.

dedyk:
Witam ponownie!

Przyszła mi go głowy bardzo mała zmiana, lecz wydaje mi się, że bardzo pożyteczna. Otóż ostatnio nauczyłem się umieszczać na pulpicie tabliczki z numerami pociągów, godziną i kierunkiem odjazdu. Bardzo ułatwia do pracę dyżurnego. Lecz niestety odkryłem, że raz umieszczonych tabliczek nie można edytować. Przydałaby się taka drobna zmiana.

Pozdrawiam,
Fryderyk

TaKeT:
Ja tam po jednym ,,wirtualnym dniu" w Liskowie, kładę kartkę tylko z godziną odjazdu... Nie ma na tyle pociągów (osobowych, bo to o nich zdarzało mi się czasem zapominać) rozpoczynających bieg w Liskowie żeby było to potrzebne... No i trochę realizmu; na zwykłej nastawni nie ma opcji ctrl+z ;) a jak chcesz kartkę na pulpit to też trza nową napisać...

Jeśli już wolałbym mieć w radiu komende ala ,,wjazd się robi" - często ja już układam on woła, a zanim się wyświetli minie chwila i głupio mówić ,,podany!"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej