Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (131/187) > >>

taper:
Hmm. Sprawa się rypła, na torze 13 mam 88422, odjazd do Tw 8:43. Na torze 4b stał inny skład i zamiast przebieg do Tw ustawić się po innym torze, to został podany semafor dla pociągu z toru 4b.

TaKeT:
Dla tego lepiej lecieć po jednym przebiegu :)... Przekaźniki układają tak jak mają napisane (zaprojektowane), niezależnie czy tor wolny czy zajęty i nie jest to błąd :)

EN57-002:

--- Cytat: TaKeT w 27 Lipiec 2014, 00:53:41 ---Jeśli już wolałbym mieć w radiu komende ala ,,wjazd się robi" - często ja już układam on woła, a zanim się wyświetli minie chwila i głupio mówić ,,podany!"

--- Koniec cytatu ---
Właśnie, "wjazd podany" nie użyłem nigdy ani razu, zakładając, że mech ma oczy i widzi kiedy jest podany. Po za tym AI i tak jedzie z max prędkością i w minimalnej odległości rozpoczyna hamowanie. W razie podania sema luzuje i jedzie dalej. Stąd jeżeli już używam, to "na razie bez wjazdu". Może zamiast "wjazd podany" dać odpowiedź na zapytania innych post. co z poc. stojącym pod wjazdem. Wiem, to nie ta kolumna, bo to w radiotelefonie, ale może by się jakoś dało.

--- Cytat: taper w 27 Lipiec 2014, 09:06:12 ---Hmm. Sprawa się rypła, na torze 13 mam 88422, odjazd do Tw 8:43. Na torze 4b stał inny skład i zamiast przebieg do Tw ustawić się po innym torze, to został podany semafor dla pociągu z toru 4b.

--- Koniec cytatu ---
Dlatego kiedyś tam skorzystałem z nastawiania przebiegowego jako nowinki, ale zrezygnowałem i teraz każdą wajchę układam indywidualnie. Nieraz jest to szybciej niż przebiegowe.

TaKeT:
@ Nie no, tak na serio? ;)  Przebiegowe zawsze będzie szybsze tylko przy wyjazdach na TW z 11,13,15 trzeba pamiętać żeby dać na 2a a potem z 2a na TW... No i możliwość ,,podwieszenia" przebiegu jest dla mnie bardzo ważna, przydaje się to przy oblocie składu...

taper:
Panowie, toście mnie zaskoczyli. Zawsze jak miałem kilka składów, to ustawiałem przebieg i po kolei się ustawiały. Zresztą te dwa tory, z których jest możliwość jazdy do Lr coś mają pokręcone. Puszczałem skład do Lr z 15, a przebieg się ustawił z 13.
Edit. Do czasu jak nie umiałem nastawiać przebiegów, też to robiłem ręcznie, ale teraz to przelot Tw -> Wi nastawiam 2 przyciskami i nie czekam, kiiedy dadzą pozwolenie i rogatki opadną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej