Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (141/187) > >>

dp116:
Albo tylko puścić sygnał (nie czekać na odbiór). Jak pociąg jedzie do Miasta, to w momencie kiedy kierownik daje sygnał odjazdu z Liskowa, a jak z Miasta, to jak rusza z pierwszego przystanku za Miastem. Działa idealnie.   :)

EN57-002:
Jeżeli się spóźniłeś z sygnałem to daj polecenie "zamknij przejazd" zamknie go od razu. A liczyłem kiedys czas i od sygnału od strony Liskowa mija ok. 3min 5sek do zamykania rogatek.

Cezar:

--- Cytat: mateu w 09 Sierpień 2014, 01:04:22 ---
--- Cytat: ksdogr w 09 Sierpień 2014, 01:02:04 ---I ja mam pytanie dotyczące nowej wersji Liskowa, a mianowicie: w poprzedniej wersji, st. Wilamowice, czy też st. Borek głosiło na telefonie, że "pociąg xxxx odjechał" po czym na blokadzie liniowej następowało zablokowanie szlaku, natomiast w nowej wersji Liskowa, pociągi osobowe, pośpieszne i EIC, st. Borek i st. Wilamowice głoszą tak jak poprzednio czyli: "pociąg xxx odjechał", natomiast pociągi towarowe oraz lokomotywy luzem zgłaszane są w następujący sposób: dzwoni Borek/Wilamowice z zapytaniem: "czy droga dla pociągu xxxx po torze numer x jest wolna?".  Chciałbym uzyskać odpowiedź dlaczego tak teraz jest? Czy to błąd czy też zmiany w instrukcji prowadzenia ruchu?

--- Koniec cytatu ---
We wcześniejszych postach padło już to pytanie. Zostanie to zmienione w nowej wersji.

--- Koniec cytatu ---

Osobiście mi to nie przeszkadza :)

krzychu2407:
Witam. Nie wiem czy temat był już poruszany czy też nie, ale cały czas mi chodzi po głowie jedna kwestia. Stacja Testowo ma priorytet większy od wszelkich przystanków osobowych, tzn że zatrzymują się tam planowo wszelkie pociągi pośpieszne i osobowe. Lisków pomimo sporej wielkości ma priorytet taki sam jak wszystkie przystanki osobowe. Wydaję mi się że tego osobiście nie zmienię, ale czy jest możliwość jakiegoś ustawienia, by pośpiechy zatrzymywały się w peronach, a nie pod semaforem? Pozdrawiam

TaKeT:
Wszystkie pociągi które mają zaplanowany postój zatrzymują się przy peronie przed W4... Jeśli któryś się nie zatrzyma to znaczy że ma mieć przez Lisków przelot bez zatrzymania ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej