Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
melis:
Tego chyba program nie przewiduje ;) Może należało by dać kolejne pozwolenie z określeniem toru lewego tzn 1wszego. Edit: nie działa.
EN57-002:
No nie bardzo, bowiem to nie Ty sterujesz Wilamowicami. Jeżeli poc. ma wpisane w rozkładzie jazdy np. jazda torem 1, a następnie jest wpisany tor 2 to wpierw Wilamowice będą go wysyłać po torze lewym nr 1. Tak jest kilka poc. wpisanych w moim rozkładzie. Jeżeli jest planowo to Wilamowice puszczają po lewym, jak nie to one czekają na lukę.
melis:
No właśnie sprawdzałem. Wilamowice ot tak, nie puszczą po lewym tylko dlatego, że dajemy pozwolenie.
Bedziol:
Dobrze by było gdyby Wilamowice puszczały po obu torach, ale tylko jeśli damy AI pozwolenie na puszczanie torem niewłaściwym. Np. w sytuacji gdy mamy dużo pociągów opóźnionych z Wilamowic, a w przeciwnym kierunku nic nie wypuszczamy to moglibyśmy przedzwonić do dyżurnego i dać zgodę na wyprawianie pociągów torem lewym. Zawsze moglibyśmy tę zgodę odwołać.
melis:
To już kwestia do autora programu. Inna sprawa, czy w praktyce takie rzeczy się stosuje? Poza tym, z tym odwołaniem to już nie koniecznie tak kolorowo, jeśli Wilamowice wyprawiły by pociąg. Nie rozumiem "płaczu" ludzi, którzy mają ustawione usterki etc na maks, a potem lamentują - nie odnoszę się do Ciebie @Bedziol. Mi tam bez tych dodatkowych atrakcji, nudno nie jest mimo wszystko. Czasem w nocnej porze coś zmajstruję ;) Poza tym, każdy rozkład jest inny. Ten od MaKu rzeczywiście jest wymagający - innych nie znam jeszcze. Po tygodniowej służbie, przyjdzie kolej na następny. A w końcu może i ja, jakiś napiszę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej