Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (159/187) > >>

Bedziol:
Ja również nie podnosiłem sobie poprzeczki, to są moje spostrzeżenia z pierwszej doby symulacji. Głównym kłopotem w moim przypadku było wpuszczanie wagonów z TEFAMY na tor 8, a potem opad szczeny jak się okazywało, że mają jechać w stronę Tęczy ;). Musiały jechać po niewłaściwym, a potem wielki korek od Wilamowa.

melis:
Dlatego koledzy udostępnili dodatkowo, rozpis co z czym i do czego. A i rozkład warto dobrze czytać, tabliczki stosować, manewrową lokomotywę posiadać no i... trochę wyobraźni ;) S1. Dobranoc.

Paweł:

--- Cytat: EN57-002 w 29 Październik 2014, 20:57:20 ---No nie bardzo, bowiem to nie Ty sterujesz Wilamowicami. Jeżeli poc. ma wpisane w rozkładzie jazdy np. jazda torem 1, a następnie jest wpisany tor 2 to wpierw Wilamowice będą go wysyłać po torze lewym nr 1. Tak jest kilka poc. wpisanych w moim rozkładzie. Jeżeli jest planowo to Wilamowice puszczają po lewym, jak nie to one czekają na lukę.

--- Koniec cytatu ---

Trzeba tylko pamiętać, że takie wpisanie pociągu do rozkładu spowoduje wysyłanie go po torze lewym niezależnie od tego, czy faktycznie jest taka potrzeba (np. drugi pociąg opóźniony). Na chwilę obecną uzgadnianie z sąsiednią stacją wyprzedzania pociągów na szlaku nie jest przewidziane. Może uda się prosto zrobić coś takiego, żeby danie pozwolenia na tor lewy powodowało ustawienie dla danego składu toru lewego jako preferowanego (analogicznie jak zmiana kolejności torów w rozkładzie).

melis:
O 16:00 mam dziwną sytuację. Wymusiłem z Bk wypuszczenie 888043 na skład 2270. Kilka min później Bk prosi o pozwolenie dla 888043 podczas gdy on już u mnie jest. Zdaje się, że na tym numerze powinny jechać dwie Sm-ki. W załączniku save. 16:02 Bk pyta o zgodę, a 888043 wjeżdża do mnie na Sz.

melis:
Zauważyłem, że czym dłużej symulator działa, tym jakby gorzej. Nie mogę na ten moment zwolnić blokady dla Lm. W ogóle blokada jest jakby w stanie "neutralnym"? Lm zgłasza, że nie może wysłać pociągu, po pewnej chwili wysyła jednak. Stan blokady po wysłaniu pociągu w załączniku razem z save.
Edycja: no chyba, że jest to jedna z tych awarii, które mają charakter przejściowy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej