Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (162/187) > >>

Hufi:
@melis - fakt, podam, jeśli będę miał "gębę na kłódkę" - sprawdziłem tego mojego save - jeśli tuż po rozmowie z Testowem i daniu zgody podam przebiegowo z Q1 do 1M to działa, utwierdza i podaje. Ale - jak tylko - jak napisałeś - podam 2 krótkie na Posterunek 3 - to: Pierwsze primo - zapory idą w dół, drugie primo - dostaję komunikat "Przejazd zamknięty" i od tego momentu już przebiegowe nie działa (świeci kontrolka zajętości grupy wybierającej i "rybka kicha") i trzecie primo - ultimo - ponownie pani Laskowska podnosi połówkę - chyba nie tylko zapór przejazdowych...  :o

melis:
Co Ty opowiadasz mi tutaj, a? Już ok. Daję dwa syg na post 3. On zgłasza mi zamknięcie przejazdu, i powiedz czemu mi na tym save, semafor podaje z  Q1 do X? I jakoś u mnie przejazd jest cały zamknięty? Zajętość grupy to masz do X, bo jedzie już skład. W załączniku save, po odbyciu rozmowy z post 3. Proszę Cię... Żeby tak męczyć zaraz po pracy? ;) Apropo w każdym alkoholika upatrujesz?:D
Edycja:  uuu rzeczywiście dwie rogatki, zaraz są podnoszone. Ale z drugiej str. być może to efekt tego, że pociąg do przejazdu, dojedzie dopiero za conajmniej 3-5minut. Ja zawsze daję sygnał, gdy wiem, że pociąg jest już blisko przejazdu. Wtedy zawsze obie rogatki opadają i, bynajmniej nie podnoszą się.
Edycja po raz... wtóry. Niech ktoś bardziej biegły przejrzy ten save. Skład jest jeszcze nieco drogi od przejazdu w km 2.005 a SSP wskazuje ostrzeganie, podczas gdy na przejeździe, czarno i biało. Save ze swej str usunąłem. Save Hufiego w zupełności wystarczy.

Bedziol:
U mnie też czasami zdarzały się sytuacje z podniesieniem rogatek, ale nie przy każdym zamknięciu. Może to przejaw buntu AI w stosunku do dyżurnego, który każe kierowcom czekać zbyt długo ;).
Edycja: Sprawdziłem kiedy te zapory się podnoszą przy nowej symulacji i na save-ie od Hufiego. Obserwacje dotyczą pociągu 89821, ale prawdopodobnie dzieje się to przy każdym składzie wysłanym w kierunku Lm. Wypuściłem 89821 po telefonicznym zawiadomieniu posterunku 3 (metodą: "słucham", "pociąg taki i taki odjechał", "przyjęłam - przejazd zamknięty"). Ku mojemu zdziwieniu 2 rogatki zaczęły otwierać się gdy 89821 był na wysokości przejazdu w km 1.219. Możliwe, że takie zachowanie jest powodowane przez przejazd składu nad którymś z detektorów przejazdowych.
Edycja: Chyba wdałem się w melisa...

--- Cytat: Hufi w 04 Listopad 2014, 13:10:10 ---P.S.  ...  A gdy nie poinformuję jej o pociągu tylko zadzwonię wyłącznie do Lisków Miasto z informacją, że 89821 odjechał, to pani po czasie zamyka tylko N3 i N4 a następnie je otwiera.

--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, i dzieje się tak w momencie przejazdu składu nad detektorem zamykającym przejazd w km 1.219, a otwarcie w momencie zjechania pociągu z przejazdu. Rogatki N3 i N4 przy post. 3 muszą być mentalnie związane z tymi na przejeździe w km 1.219, albo impreza u pani na post. 3 wykracza poza wszelkie granice rozumowania :D.

EN57-002:
Skład wysłany z Liskowa do Liskowa M-ta w km. 0.750 wzbudza zamykanie się rogatek N3 I N4 na Post.3 bez podania sygnału dzwonkowego. Po podaniu nieparzystego sygnału dzwonkowego, po zamknięciu półrogatek, w km. 1.500 na wysokości EON-u otwierają się rogatki N3 i N4. Przy podejściu poc. pod sem.wjazdowy rogatki zostają opuszczone i Post.3 zgłasza jego zamknięcie. Przy wjeździe na OT62 część [799] rogatki - teraz wszystkie - zostają opuszczone i pozostają w takim stanie. Wjazd poc. do Li.M-ta nie powoduje ich otwarcia.

DamDam:
Dziwne, może p. Laskowska kogoś zapuszkowała jak na obrazku?  ;D

A teraz z innej beczki: przez pendriva przerzuciłem ISDR Lisków na drugi komp, no i nie ma pliku isdr.ini
Pobrałem ze strony- też nie ma i nie mogę wgrać żadnego rozkładu (oprócz defaultowego)!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej