Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (163/187) > >>

melis:

--- Cytat: DamDam w 06 Listopad 2014, 15:54:05 ---A teraz z innej beczki: przez pendriva przerzuciłem ISDR Lisków na drugi komp, no i nie ma pliku isdr.ini

--- Koniec cytatu ---
Plik ten tworzony jest automatycznie, po wybraniu zapamietania, ustawień programu.
Edit: @ EN57-002 to działa czasami różnie. Sprawdzałem kilkakrotnie i czasem po syg nieparzystym rogatki zamykają się przy zbliżeniu składu do Q1.
--- Cytat: EN57-002 w 06 Listopad 2014, 15:13:25 ---Skład wysłany z Liskowa do Liskowa M-ta w km. 0.750 wzbudza zamykanie się rogatek N3 I N4 na Post.3 bez podania sygnału dzwonkowego.

--- Koniec cytatu ---
Ani razu nie stwierdziłem takiego działania.

melis:
W kilometrze 72.034 wystąpiła awaria sygnalizatora S1. Zgłosiłem do Wilamowic. Teraz po naprawie usterki, nie mogę jej odwołać. Screen w załączniku. I już do śmierci pociągi będą tam zwalniać do 20km/h?

MaKu:
Na przejazdach z ToP'ami nie wprowadza się ograniczenia prędkości. Po to są ToP'y, żeby maszynista wiedział, że ma zwolnić.
I w symulatorze jest to odwzorowane.

melis:
Dzięki. Wciąż mało wiem. Słabo idzie przyswajanie wiedzy.

EN57-002:

--- Cytat: melis w 07 Listopad 2014, 05:08:31 ---Ani razu nie stwierdziłem takiego działania.

--- Koniec cytatu ---
To po kolei. Po rozmowie tel. z Miastem i zgodzie na wyprawienie składu, podaniu sema, skład zajmuje odcinet OT59 [377], przy wskaźniku W5 wzbudza sygnalizację świetlną i półrogatki w km. 1.219, w km. 0.750 rozpoczyna się zamykanie rogatek N3 i N4 na post.3. W km. 0.810 półrogatki sa już zamknięte. W km. 0.830 nadaję sygnał dzwonkowy nieparzysty na post.3. Dalej skład jedzie i włacza kolejne przejazdy. Wjazd na OT2 [206] powoduje rozpoczęcie otwierania półrogatek N3 i N4. Dalszy przejazd i Post.3 zamyka rogatki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej