Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
melis:
@EN57-002 naprawdę nie wiem jak to u Ciebie jest, ale ja na tym save puścilem gotowy skład i bez podania sygnału post3 nie zamyka rogatek. Ja filmiku nie dam rady załączyć. Transfer ;) Tak czy inaczej kilka błędów jest i, jakoś trza sobie radzić :)
EN57-002:
To filmik tu: http://youtu.be/6bFrN_ZBqOs , bo forum ma ograniczone możliwości
MaKu:
Szanowni. Proponuję zakończyć dysputę nad zamykaniem rogatek przez "Post. 3".
Zapewne autor dostrzegł, że coś jest nie tak.
Jak sam napisał, w tym miesiącu wypuści nową wersję i weźmie pod uwagę uwagi, które pojawiły się tu.
Spokojnie. Bez nerwów.
melis:
Koledzy wyjaśnijcie mi pewną kwestię, bo albo jestem d wołowa i nie ogarniam, albo coś tu jest nie tak. Mamy SSP w km 69,691 i ERP-5 kontrolujące jego pracę. Na przejeździe są dwa sygnalizatory posiadające po dwie komory. W usterkach przejazd ten figuruje w km 69,708 i usterkę można w tym km zgłosić do Wilamowic. Jednak mimo uszkodzenia S1, S2, oraz systemu na tym przejeździe, sygnalizatory ToP w km 71,000 są wygaszone. Dotyczą one przejazdu tylko w km 72,034? Wychodzi więc na to, że mając np popalone żarówki, w moim obowiązku jest zatrzymać skład i podyktować rozkaz O?
Edycja: No tak muszą dotyczyć tylko przejazdu w km 72,034 bo od str Liskowa przed 69,691 ToP-ów brak. Tak więc, odpowiedziałem sobię najwyraźniej sam. Oby trafnie ;)
MaKu:
Są dwa rodzaje przejazdów w symulatorze.
Sterowane przez ERP5, bez TOP. Na nich, w przypadku usterki należy wprowadzić ograniczenie.
Sterowane przez RASP, z TOP, na których w przypadku usterki tarcze wyświetlają odpowiedni sygnał.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej