Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Lisków - Dyskusja (archiwalne)

<< < (168/187) > >>

melis:
Czyli moje zgłoszenie usterki przejzadu, w km 69,607 do Wilamowic nie ma sensu? Bo zauważyłem, że pociągi stamtąd jadące nie zwalniają na przejeździe. No i kolejne pytanie. Wiadomo, że na tym wspomnianym przejeździe sygnalizatory posiadają po dwie komory. Jak regulują przepisy, postępowanie dyżurnego w chwili, gdy przepali się po jednej żarowce w komorze? Oprócz wiadomego zgłoszenia awarii? Czy jest konieczne wydawanie w tym wypadku rozkazu O, mimo działania osygnalizowania? W ir1 nie mogę tego znaleźć.

MaKu:
W rzeczywistości ERP nie sygnalizuje, że przepaliła się żarówka. ERP powiadamia o nieprawidłowym działaniu urządzeń na przejeździe, więc się wprowadza ograniczenie.

melis:
No fakt. Ale od str Wilamowic, to nie tamtejszy posterunek powinien informować maszynistów? Na ten moment robię tak, że nie zwalniam blokady co powoduje, że dany skład zatrzymuje się w Tęczy i wtedy dyktuję rozkaz. A teraz czas do prawdziwej roboty.

MaKu:
Ograniczenie wprowadza posterunek, który posiada powtarzacze. Jak posterunek, który nie wie jaki jest stan urządzeń, może wprowadzić ograniczenie?

melis:
Dostaje ode mnie informację, że w km 69,708 nastąpiła awaria urządzeń przejazdowych?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej