Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
jageer:
Jadąc od Ciebie Ty dyktujesz rozkaz "O" jadąc, "od sąsiada", sąsiad dyktuje.
melis:
No właśnie jakaś kicha wyszła. Przejazd mam już sprawny, nie mogę odwołać uszkodzenia z wiadomych przyczyn - błąd - i pociągi jadąc ode mnie, zwalniają na tym przejeździe, a od Wilamowic nie zwalniały. Swoich nie sprawdzałem wcześniej, bo otrzymywały rozkaz. Wygląda na to, że jestem w czarnej d.
Dołączam save z ręcznym generowaniem ruchu:test - jazda od Wilamowic, test1 - jazda ode mnie i zwalnianie mimo braku z mej strony rozkazu. Tak więc jest to błąd.
DamDam:
Zauważyłem błąd w numeracji poc. z i do Tefamy, chodzi o to, że np. 965 TM-LS jedzie w stronę zmniejszania się kilometrażu, więc numer powinien być parzysty. Jak chcecie, to mogę to poprawić ;D
EN57-002:
Ponieważ trwają prace nad poprawkami do Liskowa to kilka uwag dot. wersji 230714v4.
Stworzyłem poc. w RJ i przyjeżdża o zadanej godz. natomiast nie ma go w wykazie SWDR, screen w załączeniu.
Przy zgłaszaniu odjazdu przez Wilamowice osobówek Tęcza się zgłasza, ale nie potwierdza przyjęcia do wiadomości (w poprzedniej wersji działało). Może to przez wprowadzenie telefonogramów o zapytanie o drogę dla poc. towarowych. Przy okazji przypomnę, że również jestem za zlikwidowaniem owych telefonogramów pytających o droge dla towarówek. Symek ma priorytetyzację wysyłania poc. ze stacji więc w razie perturbacji sam zmienia kolejność wyprawiania i po przytrzymaniu towarówki pod semaforem następną wyśle osobówkę.
W RJ (już to kiedyś opisywałem) przy poc. posp. przy prawidłowym oznaczeniu cyfrą 1 przy wskaźniku W4 poc. pośp. np. 7601 zatrzymuje się w Tęczy, ale nie zatrzymał się w p.o. Lisków Przedmieście.
melis:
W edytorze masz zapewne zaznaczone SWDR, więc dziwne to. Mi się tak nie zdarza, by jakiś skład nie był wyświetlany. Może wersja edytora ma znaczenie? No ale pewnie korzystasz z tej zawartej, w najnowszej wersji Liskowa?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej