Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
EN57-002:
Co znaczy "zablokował mi się blok od wilamowic"? On powinien się zablokować wcześniej, tzn. Tęcza powinna go zablokować po przejeździe poc. przez jej posterunek w kierunku Liskowa. Odblokowuje się przez przyciśnięcie przycisku KoW, po zapaleniu się kontrolki z post. SKPL2.
melis:
Jak to zablokował się Tobie "blok"? Nie da się zwolnić blokady? Pociąg wjeżdżał na sygnał zastepczy? W zakładce "usterki", nie widnieje usterka blokady? Napisz że, nieco jaśniej.
krzys34957:
Hejka wszystkim jak naprawić uszkodzenie bloku od wilamowic bo po wjeździe towara nie mogę go odblokować proszę o pomoc z góry dzięki
melis:
Nie wygląda to na uszkodzenie, a na wpuszczenie składu nie ujętego w RJ. Kłania się instrukcja. Musisz obsłużyć jednocześnie dwa przyciski w tej sytuacji. KoW i SKP2L. Zrobisz to z wciśniętym shiftem.
EN57-002:
Nie wiem czy to ma znaczenie czy skład jest ujęty w RJ czy nie. Jak zamówię loka czy poc., którego nie ma w RJ to wjeżdża tak jak inne. Zwalnia przebieg, SKP2L potwierdza wjazd z sygnałem końca pociągu i oddaję blok do Te i Wi.
Wracając do sprawy to można jeszcze wprowadzić TZP, przepuścić poc. i stwierdzić czy prawidłowo zwalnia przebieg, jeżeli tak oddać blok do Tęczy, przepuścić jeszcze jeden poc. i przy prawidłowo działającej blokadzie odwołać TZP.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej