Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
taper:
Przecież nikomu nie każę wysyłać smsa premium za 30 złotych. To rodzaj nauki przez zabawę, lub zdobycie następnego levelu. Grasz w inne gry, to nikt na tacy Ci nie podaje ostatniej planszy, tylko musisz dojść do tego.
Kod można umieścić na wagonach w ostatnim pociągu jako np. numer wagonu.
EN57-002:
A niech się bawią. Przecież i nam się przy okazji przypomina, bo to oni więcej psuja od nas grając w symka, chyba, że sami usterkujemy. Po za tym są przez chwilę, a następnie znikają jak gtakrystian. Więc symek ich sam eliminuje
taper:
Ja tylko dałem pomysł.
Paweł Piotr:
Do każdego symulatora jest dołączony plik "dokumentacja.pdf", z którym należy się dokładnie zapoznać. To właśnie tam zostały zgromadzone najpotrzebniejsze informacje, dotyczące technicznej obsługi symulatora. Trudno jednak w tym jednym dokumencie zawrzeć wszystko, co dotyczy ruchu kolejowego i jego sterowania. Tego już należy szukać w dostępnych przecież instrukcjach i przepisach kolejowych. Bo też trzeba wiedzieć, że ten symulator nie jest jedną z wielu głupkowatych gier komputerowych, do których instrukcja zawiera kilka zdań, ale profesjonalnym symulatorem nastawni kolejowej. I tak, jak w rzeczywistości, zanim dyżurny ruchu stanie samodzielnie za pulpitem sterowniczym, musi zdać tzw. autoryzację na danym posterunku ruchu. Jest to sprawdzian wiedzy o obsłudze określonych urządzeń srk, wiedzy z zakresu instrukcji Ir-1(R-1) i Ie-1(E-1), RTS oraz rozkładu jazdy na danym posterunku ruchu. Bez tego symulator jest tylko wystarczająco skomplikowaną zabawką, która nastręczy więcej kłopotów, niż przyjemności.
EN57-002:
Ale stali gracze doskonale o tym wiedzą, natomiast zawsze będzie grupa ludzi poszukujących nowych doznań w formie nowych gier i trafią tu, zadadzą, dla nas, banalne pytania, jeszcze jeden problem ich przerośnie i tyle ich tu będziemy widzieć. Pisanie po raz n-ty, że jest dokumentacja nie wiem czy do czegoś prowadzi, podobnie jak robienie jakiś innych czynności, aby ich stąd odstraszyć. Sami odejdą, a z tych, którzy zostaną należy się cieszyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej