Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Lisków - Dyskusja (archiwalne)
DamDam:
Wszystkie pasażerskie zatrzymują się na p. o. Autorzy stwierdzili "Jeśli zatrzymują się w Testowie, to nie ma sensu, by zatrzymywali się w Liskowie". Więc EIE, MPE zniknęły z "mapy" postojów na tej stacji, na wieki...
Dziwniejsze jest to, że 38209 zatrzymał się tylko na Tęczy. :o
melis:
@czarek.bl brak stwierdzenia przez SKP wjazdu pociągu, jest wynikiem - tak mi się wydaje - nie prawidłowo określonego semafora wjazdowego. U mnie było podobnie. Sem wjazdu zmieniłem na S13a i, SKP zadziałało.
DamDam:
Pole "semafor wjazdowy" określa jaki sygnał zostanie podany przez posterunek przyjmujący pociąg podczas jego wjazdu. I nie na to żadnego związku z SKP.
@taper Jeśli w symku byłby system levelowy, bądź z kodami, to tak samo jak w innych grach ktoś opublikuje wszystkie kody, udostępni save'a (100% gry). Mogą powstać nawet cheaty lub cracki, ale to taki czarny scenariusz. Tak więc to walka z wiatrakami.
melis:
No to w takim razie ja już nie wiem, co zmieniłem w RJ, że SKP zaczeło stwierdzać poprawnie, końcówki pociągu. W każdym bądź razie to napewno wynik błędu w RJ. Co do samego tworzenia RJ, to ja robię tak, że po skomponowaniu kilkunastu połączeń, uważnie śledzę przebieg symulacji i, ewentualne uwagi odrazu spisuję w notesie, nastepnie nanoszę poprawki i znowu testuję. Zrobienie dobrego RJ nie jest sprawą prostą, ale powoli wszystko się da zrobić.
DamDam:
To teraz ja powiem jak zrobiłem swój rj: biorę kartkę i rysuje wykres ruchu, zaznaczam obiegi. W towarowych (które rozporządzam na swoim post.) też robię obiegi loków, jakie wagony, skąd, długość, oraz kiedy wagony będą 'gotowe' do odjazdu. Przyznam się -wcale nie robiłem testów rj, tylko te save'y (02:00 - 06:00) i to nie chciało mi się manewrować (manewrowałem w debugu). Tak więc przed pracą przy kompie lepiej posiedzieć z kartką i narysować co i jak, a potem gotowce wprowadzać do edytora.
Dziękuję za uwagę. Zakańczam ten OT.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej