Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Dodatkowy rozkład jazdy dla ISDR Testowo od Cezara; wersja 13.10.2012
Cezar:
Do pobrania nowa wersja w załączniku ;)
Przedstawiam Wam moją wizję rozkładu dla Testowa :)
W paczce znajdują się:
- oczywiście rozkład;
- opis rozkładu;
- dodatkowe informacje do rozkładu, takie jak np.: plan przejść EZT/szynobusów, wykaz skomunikowań, plan przejść lokomotyw, plan przejść składów wagonowych pociągów pasażerskich czy plan pracy manewrowej pociągów liniowych i zdawczych;
- cztery pliki z zapisem stanu gry, umożliwiające z poziomu symulatora (zakładka Symulacja -> rozpocznij od...) rozpoczęcie gry o 6:00 i 18:00 w poniedziałek lub sobotę.
Proszę nie zgłaszać błędu około godziny 0:00. Tak ma być, to tzw. jazda równoległa. Przed rozpoczęciem symulacji zalecam przeczytać opis rozkładu. Zawartość paczki proszę wypakować do folderu z plikami do Isdr.
Życzę miłego dyżurowania na stacji Testowo :)
Proszę o komentarze (na tak i na nie) dotyczące zamieszczonego rozkładu, proszę zgłaszać wszelkie błędy i niedociągnięcia, błędy w opisie czy w informacjach dodatkowych do rozkładu (jeśli się znajdą) ;)
mechatronik:
Tak na "dzień dobry" czy postój 14 minut dla 863410 gdzie jest zmiana czoła i dołączanie grupy wagonów to nie za krótko? ;) Przecież trzeba maszyną skład oblecieć, ktoś musi nastawić wagony, połączyć ale przede wszystkim trzeba zrobić próbę hamulca. Do tej pory jak dostawałem rozkład jazdy i gdzieś zmieniałem czoło to miałem minimum 30min. A co dopiero w przypadku gdy były przewidziane jakieś prace manewrowe… Idąc na kompromis dałbym z 30 min na tą robotę bo 14 to jak dla mnie zdecydowanie za krótko.
Cezar:
Bardzo cenna uwaga, dzięki :) Tylko, że tam było 27 minut na tą zmianę czoła. Nie wiem dlaczego postój zamówiony wynosił 14 minut, mój błąd. Zwiększyłem do 29 minut, więcej dać nie mogę, bo tam ciasno z rozkładem :) Nowa wersja w załączniku powyżej :)
santiago:
Witam,
używając programu z nowym rozkładem, zauważyłem że z kierunku SLA, SLB, SLC nie dojeżdżają do mnie żadne pociągi. Czym to może być spowodowane? W symulacji mam już godzinę 15:01 a z tamtego kierunku od 06:00 nie dojechał do mnie żaden pociąg.
Przeglądnąłem debugowanie i tam znalazłem prawdopodobną przyczynę o tajemniczo brzmiącej formule "342245 t=453,04min prior=2".
(Link do zrzutu ekranu stan.bmp http://tiny.pl/hnkx8)
Zastanowiło mnie to, ponieważ pierwszy pociąg z kierunku SLB to właśnie 342245, jednakże nie potrafię rozszyfrować co oznacza cały komunikat i jak może on pomóc w rozwiązaniu problemu.
Program uruchomiłem poprzez wybór rozkładu "Cezar.roz" a następnie wczytałem plik "Cezar_rozklad_pn0600.sav"
z góry dziękuję za pomoc
Pr1:
To może mieć coś do rzeczy.
Dziwne jest to, że u nikogo nie ma takiego problemu. Może dałeś wstrzymanie wyprowadzania pociągów ze strony Ślemienia, a nawet jakby się tak stało i byś teraz (po 9 h w symku) odwołał to byś nie ogarną wszystkich pociągów, więc jak już rozpocznij od nowa i sprawdź.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej